Diari La Veu del País Valencià
Jordi Pujol compareixerà al Parlament Català a partir del 22 de setembre
ACN / Barcelona

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha enviat aquesta tarda una carta al Parlament explicant que compareixerà a la cambra catalana per “la gran consideració” que té al Parlament i en què demana fer-ho a partir del 22 de setembre. Pujol desitja que la seua compareixença incidisca “el menys possible” en els “fets de gran voltatge polític” d’aquest setembre i, per això, demana comparèixer després de l’Onze de Setembre, del Debat de Política General previst a partir del 16 de setembre i de l’aprovació de la llei de consultes.

Properament, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el president de la comissió d’afers institucionals, Sergi Sabrià, proposaran a Pujol una data.

Després que aquest dilluns al matí la comissió d’afers institucionals haja aprovat per unanimitat la compareixença de l’expresident pels comptes irregulars de la seua família a l’estranger, Pujol ha acceptat comparèixer però no vol donar explicacions fins d’ací tres setmanes. 



En la carta que ha enviat a la presidenta del Parlament, Núria De Gispert, Pujol recorda que no està obligat a comparèixer davant la cambra catalana i que “diverses vegades requeriments semblants no han estat atesos”.

Però afegeix que hi compareixerà per “l’alta consideració” que té al Parlament.
 D’altra banda, manifesta el seu desig que les seues explicacions incidisquen el menys possible en l’actualitat política i fa referència a la Diada de l’Onze de Setembre, així com al Debat de Política General i l’aprovació de la llei de consultes per part del Parlament.



Tot plegat, porta Pujol a demanar que la seua compareixença es produïsca a partir del dilluns 22 de setembre. Una data, segons Pujol, “prou lluny encara d’una altra data de molt forta càrrega política” com el 9-N. L’expresident conclou la carta confiant que es prenguen en consideració els seus comentaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa