Diari La Veu del País Valencià
Sofia es divorcia de Juan Carlos?

www.naciodigital.cat.

El periodista especialitzat en la Casa Reial espanyola, Jaime Peñafiel, ha comentat aquesta tarda al programa La Tribu, de Catalunya Ràdio, que trobava normal un possible divorci de Juan Carlos i Sofia, perquè fa molts anys que no porten vida matrimonial.

En concret, ha detallat que en una estada a Xile, allà l’any 1980, la parella reial es va allotjar en ‘suits’ de plantes distintes del mateix hotel. També ha assenyalat que per a la reina Sofia seria una mena d’alliberament prescindir de la presència en actes oficials i així deslligar-se definitivament del seu marit. Per la seua part, Libertad Digital ha especulat amb un possible nou matrimoni de l’exmonarca i també ha assenyalat el destí del patrimoni econòmic com un dels temes de més interès en cas que es confirme el divorci.

Nou contratemps a la família reial espanyola. Segons publica La Repubblica d’Itàlia i recollit per l’edició italiana del Huffington Post, Juan Carlos de Borbón i Sofia de Grècia són a punt de fer públic el seu divorci, després de 52 anys de matrimoni. El diari explica que “la decisió hauria nascut després de l’abdicació de Juan Carlos”, anunciada el passat 2 de juny.

“L’adéu a la corona significava”, continua explicant el diari, “l’acomiadament de les formalitats per a Sofia, els deures familiars, i per sobre de tot, de les mentides per mantenir les aparences. Durant anys, l’exreina ha hagut de suportar, de fet, la traïció i les mentides del seu marit en silenci”.

La separació, segons el diari italià, és un fet des de fa temps: “No s’han vist des de mitjans de juliol. Sofia ha anat a Mallorca per fer d’àvia a temps complet dels seus huit néts. Els dos fills de la infanta Elena, els quatre de Cristina i les petites Elionor i Sofia. Mentre que Juan Carlos, que segueix recuperant-se després d’una operació quirúrgica de maluc, ha dedicat tot l’estiu a la rehabilitació. Fa tres dies, l’exrei va deixar-se veure a Granada en el partit inaugural de la Copa del Món de bàsquet”.

Comparteix

Icona de pantalla completa