Diari La Veu del País Valencià
‘La consellera ha substituït el diàleg per les porres’

RedactaVeu / València

“La senyora Català ha substituït el diàleg per les porres”, per la qual cosa Esquerra Unida del País Valencià exigeix la seua dimissió i l’obertura immediata de la línia d’infantil del Col•legi Cremona “al qual capritxosament ha condemnat a mort”, ha assegurat la diputada d’EUPV Marga Sanz després de la intervenció policial de hui dimecres per a desallotjar els docents voluntaris i pares i mares que participaven en un acte de protesta al centre educatiu d’Alaquàs.

“El Cremona és més necessari que mai i la senyora Català ha de donar explicacions en les Corts Valencianes”, ha afegit Sanz.

Per la seua banda, la diputada Esther López Barceló, ha anunciat que “des d’Esquerra Unida donem suport a tots els actes de protesta que estan tenint lloc per a denunciar aquesta idea absolutament il•lògica de la senyora Català d’iniciar el curs escolar de forma tan sobtada”.

Més de 40º als centres educatius d’Alacant

Segons Barceló, la consellera d’Educació i portaveu del govern de Fabra “no ha permès als centres que es puguen adequar les instal•lacions per a poder fer classe i, per tant, estem arribant a situacions i circumstàncies tan lamentables com que a Alacant molts centres han tingut temperatures que pràcticament s’acostaven als 40 graus, no podent fer-se classe”.

“És una cosa totalment irracional i respon al capritx d’una consellera que el que no està fent és invertir i posar els mitjans per a garantir que s’acaben els barracons que segueixen essent també aquest curs escolar un dels senyals d’identitat vergonyosos de l’educació valenciana”, ha manifestat Barceló.

Com a exemple, ha apuntat que el centre públic Manjón Cervantes torna enguany, “després de pràcticament acostar-se a la dècada, a donar les seues classes en barracons”.

Barceló considera que aquesta situació és “absolutament aberrant” i que des d’Esquerra Unida li exigeixen “responsabilitats i explicacions a una consellera que s’està preocupant més pel titular fàcil que per posar mitjans per a tenir l’educació pública a la qual tenim dret tots els valencians i valencianes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa