Diari La Veu del País Valencià
Carta oberta a la consellera d’Educació des de l’IES Altaia d’Altea

RedactaVeu / Altea

El claustre de l’IES ALTAIA vol manifestar el seu malestar per la manera amb què l’Administració educativa valenciana està organitzant darrerament els cursos escolars, i molt especialment per l’avançament de l’inici del curs escolar 14-15 al 3 de Setembre.

Algunes de les situacions més greus que hem hagut de superar en el nostre treball:

– Se’ns demanen cada vegada més formalismes per a tindre els recursos que necessitem. Tot amb una finalitat publicitària, com en el cas del Contracte Programa, que s’utilitza per a dir que s’augmenta la dotació econòmica i de professorat, després d’aplicar unes retallades que superen quantiosament les dotacions d’aquest programa. Patim contínuament les improvisacions de la nostra Conselleria, per exemple el curs passat se’ns va demanar fer la sol·licitud del Contracte Programa amb presses, tot i que ni tan sols estava publicada l’ordre corresponent.

– Se’ns fa treballar en el disseny del curs següent a la vegada que es tanca el present. Un mes de Juliol en el qual mancava professorat d’alguns departaments per a realitzar les proves extraordinàries, es feien les avaluacions de grups sense alguns tutors/es i professors/es per ser interins… L’equip directiu havia d’estar organitzant aquesta tasca a la vegada que organitzava plantilla, atenia familiars, feia memòria del curs, dels projectes realitzats, sol·licitava nous projectes, revisava instal·lacions, gestionava conflictes sorgits d’aquesta situació… Mentrestant la legislació apareixia després de tindre enllestida la tasca, per exemple les instruccions de principi de curs el 23 de Juliol (a una setmana real de començar el curs).

– L’FP Bàsica s’implanta a corre-cuita, amb un calendari i procés d’implantació ple d’errades i malifetes…

– S’inicia el curs escolar el dia 3 de Setembre. Així tenim a hores d’ara un col·lapse de gestió administrativa a Conselleria, una dificultat enorme en els centres de secundària per a tindre enllestits horaris, llistes d’alumnat i grups… Una precipitació que impedeix també la rebuda adequada a l’alumnat i als companys/es nouvinguts, que hauran de començar la tasca directa amb alumnes dos dies després de conèixer les assignatures i nivells que impartiran, unes instal·lacions que no estan preparades per a les altes temperatures d’aquests dies, aules en les quals la ràtio augmenta i els/les alumnes estan cada vegada més amuntegats…

Abraçada del novembre 2013

Desconeixem la finalitat d’aquestes intervencions, però no pareix que siga la millora del procés educatiu.

Pensem que aquestes actuacions són una falta de respecte al nostre treball i a la nostra dignitat, manifestant que el clima laboral que s’està generant no és l’adequat per al desenvolupament de la tasca docent. Aquestes mesures no milloren el nostre sistema educatiu; tot al contrari, sembla que hi ha una intenció de transmetre una imatge desastrosa de l’escola pública, a la qual es maltracta intencionadament per tal de continuar desviant diners cap a l’ensenyament privat.

Esperem un canvi immediat de política educativa que ajude perquè els centres funcionen adequadament i que els nostres estudiants reben la formació que es mereixen.

Comparteix

Icona de pantalla completa