Diari La Veu del País Valencià
Educació no escolta les peticions de reducció de jornada dels docents
RedactaVeu / valència

El sindicat CSI·•F ha denunciat que la Conselleria d’Educació “no està responent a les peticions de reducció de jornada que realitzen els docents”.

La central sindical assenyala que a pesar que les sol•licituds van ser presentades al juliol i que el curs ja s’ha iniciat, l’Administració “està demorant la tramitació”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·•F) considera que aquesta decisió de Conselleria “vulnera un dret legislat” i “perjudica tant els docents que l’han demanat com els interins que els substituiran”. A més, sosté que amb aquest retard en la resposta, “Educació està impedint que els docents de borsa puguen accedir ja a un lloc de treball”.

CSI·•F explica que la resposta que han obtingut els docents que han contactat amb l’Administració davant la falta de contestació als seus escrits, ha sigut que “es tramitarà a l’octubre”. La central sindical considera “inacceptable” eixa dilació.

“Si un docent sol•licita una reducció de jornada, amb el minvament econòmic que suposa, ho fa perquè les seues circumstàncies familiars o personals l’obliguen. A més, està totalment emparat per la legislació”, explica el sindicat.

D’altra banda, CSI·•F ha avançat que estarà pendent que les hores que quedaran lliures per reduccions de jornada “siguen oferides dins del termini i en la forma escaient i no es dilaten en el temps, de manera que docents interins puguen atendre-les i els alumnes reben la formació que requereixen”. El sindicat lamenta que Conselleria no haja aplicat ja eixes reduccions de jornada i contractat el personal de borsa, “pels desajustaments de personal que implica en els centres”.

Comparteix

Icona de pantalla completa