Diari La Veu del País Valencià
Solidaritat de Compromís amb els regidors d’EU-ERPV denunciats a Crevillent
RedactaVeu / Compromís

Compromís per Crevillent veu “inacceptable la denúncia realitzada per la Guàrdia Civil contra els membres del grup municipal d’EUPV-ERPV per participar en una concentració en la plaça de l’Ajuntament per a reivindicar un referèndum sobre el model d’Estat”.

Compromís recorda que aquestes denúncies tenen la mateixa consistència que les que es van realitzar al juny de 2012 contra cinc membres de Compromís per concentrar-se de forma pacífica davant la seu de Bankia de Crevillent. Una concentració de protesta contra els abusos de la banca i la política econòmica del Govern i que, després de dos judicis, el passat 15 de juliol es va dictar sentència absolutòria.

Com sempre ha defensat Compromís, no estaven justificades les denúncies contra cinc companys nostres, com també acreditaven les proves i testimoniatges abundants que es van aportar. A més, els agents de la Guàrdia Civil no es van personar en el judici per a mantenir el que van manifestar en l’atestat de la denúncia.

Per a Ignasi Candela, coordinador comarcal de Compromís “sempre hem tingut clar i així ho hem manifestat públicament en repetides ocasions, que aquesta actuació s’emmarca dins de la política de retallades de drets civils de la ciutadania i el debilitament del nostre sistema democràtic derivant-se cap a un règim de caràcter autoritari. Una política que passa per la persecució de tots aquells que discrepen de les polítiques del PP , política que s’impulsa per part de Govern de l’Estat”.

Afegeix Ignasi Candela que “en aquest cas es dóna la circumstància que es va tractar d’una concentració en la qual es va llegir un comunicat i va transcórrer amb total normalitat igual que les que es van realitzar aquell mateix dia en centenars de ciutats espanyoles”.

Per a Compromís és inacceptable en democràcia que una concentració davant una sucursal bancària per l’estafa de les preferents o com en l’últim cas en un plaça pública, en la qual no van haver-hi cap tipus d’incidents i que va durar amb prou feines quinze minuts acaben amb multes i judicis com si no tinguera l’Administració de Justícia, l’Administració General de l’Estat i les Forces i Cossos de Seguretat missions més importants i fonamentals que fer, com és la de protegir-nos dels vertaders delinqüents i no criminalitzar aquells ciutadans que exerceixen el seu dret de concentració i manifestació establits en l’actual marc constitucional. Una responsabilitat que correspon únicament a un Govern, el del PP.

Compromís per Crevillent manifesta el seu suport i solidaritat amb els membres del grup municipal d’EUPV-ERPV Vicente Selva, Daniel Galvany i Josep Candela, que han sigut denunciats per la Guàrdia Civil per assistir el passat 11 de juny a la concentració en la plaça de l’Ajuntament per a reivindicar un referèndum sobre el model d’Estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa