Diari La Veu del País Valencià
CSI·F urgeix Inspecció de Treball al fet que acudisca als col·legis per a mesurar la calor

Redactaveu / València

El sindicat CSI•F insta Inspecció de Treball i els diferents òrgans de control al fet que “actuen com més prompte millor” i mesuren la calor en els centres després de les denúncies presentades pel mateix sindicat.

D’aquesta forma la central sindical considera que s’evitarien “els problemes d’interpretació que la mateixa consellera d’Educació ha generat en dir que els directors tenen potestat per a establir les mesures que estimen oportunes amb la finalitat d’impedir problemes de salut”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI•F) assenyala que, en especificar la consellera que els directors poden fins i tot anul•lar les classes “si ho motiven les circumstàncies”, resultaria una contradicció que es plantejara si més no la possibilitat d’obrir expedient disciplinari a aquells directors que han seguit les seues pautes i que han anul•lat les classes per la sufocant calor. La informació sobre aquesta possibilitat ha arribat al sindicat.

La central sindical recorda que la normativa vigent (regulada en el RD 486/1997) estableix temperatures màximes de 27 graus en els centres docents, molt per sota dels fins a 35 graus que aquest inici de curs es registren en alguns d’ells. “Aquesta situació afecta de forma directa l’alumnat i la qualitat de l’ensenyament”, sosté el sindicat.

CSI•F ha subratllat des de l’inici de curs que la normativa ofereix la possibilitat d’anul•lar i/o adaptar activitats en les aules o zones en les quals la temperatura no permeta impartir-les en les condicions adequades. Aquesta opció de clausurar les classes la va obrir la mateixa Conselleria. La calor registrada en aquest inici de curs en les aules impedeix respectar les condicions de treball i desenvolupar un ensenyament amb la qualitat exigida.

Comparteix

Icona de pantalla completa