Diari La Veu del País Valencià
Els alumnes de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent demanen solucions a Educació

Sergi Moyano / Carcaixent

Ahir dijous 11 de setembre els alumnes de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent, de manera voluntària, s’han concentrat al pati de l’institut en contra de la manca de respostes per part de la Conselleria d’Educació davant la situació de calor extrema a les aules.

Al llarg del matí, els xiquets i xiquetes que han arribat a l’institut, s’han quedat a l’entrada i no han entrat a classe.

L’AMPA de l’IES Arabista Ribera ha fet arribar a algunes alumnes el decret llei que estableix que a partir dels 27°C i una humitat del 70% no es poden realitzar activitats educatives. El text del decret va acompanyat d’una petició a la consellera Maria José Català perquè es preguen les “mesures adequades” per solucionar aquest problema.

De fet, en una aula de l’ institut s’han registrat amb la persiana tancada i amb ventilador encès , 32°C i un nivell d’humitat del 71%.

L’institut ha adquirit alguns ventiladors per poder pal•liar les altes temperatures a les aules. Fins i tot, alguns professors han estat comprant-ne amb els seus diners.

La comunitat educativa del centre demana la dotació als centres d’infraestructures necessàries per oferir a l’alumnat un entorn saludable.

Comparteix

Icona de pantalla completa