Diari La Veu del País Valencià
EUPV amplia la denúncia a la Fiscalia sobre la compra de Valmor
RedactaVeu / València

“Empresaris privats com Roig, Aspar i Vicente Cotino ens han deixat un ‘pufo’ milionari que hui hem de pagar els valencians per culpa d’Alberto Fabra. Ens alegrem molt que la Fiscalia Anticorrupció continue endavant amb la investigació, i esperem que algun dia la Justícia faça pagar als responsables la gran estafa de la Formula 1 al poble valencià”, ha subratllat Blanco.

El parlamentari ha recordat que EUPV porta denunciant “des del primer dia, des de l’any 2007, la Formula 1 com un negoci ruïnós per als valencians, que sols va servir per als interessos electoralistes de Francisco Camps i del PP”.

Esquerra Unida va ser la primera a denunciar el passat 24 de juliol davant la Fiscalia Anticorrupció la compra de Valmor, “la qual va estar decidida per Alberto Fabra per salvar-li el cul a Fernando Roig, a Jorge Martínez Aspar, a Vicente Cotino, i a Bancaixa. És a dir, per a socialitzar les pèrdues d’empreses privades que se’ls prometien molt felices amb una Formula 1, que després va resultar ser un fracàs”, ha criticat Blanco.

Entre la documentació presentada hui a la Fiscalia destaquen els contractes de VALMOR amb FOA i APM (empreses del magnat de la F1, Bernie Ecclestone), NÜSSLI (empresa encarregada del muntatge de les graderies), l’Institut Valencià de Finances, Bankia i el Banc de València (per diferents préstecs concedits per eixes entitats), així com una relació dels procediments i litigis oberts a l’empresa adquirida pel Consell per 0’99 euros. “Esperem que la Fiscalia estudie detingudament tota aquesta documentació, que pot ajudar a aclarir fets presumptament delictius”, afirma el diputat d’EUPV.

Comparteix

Icona de pantalla completa