Diari La Veu del País Valencià
Dénia demanarà la declaració de ‘zona catastròfica’ per l’incendi del Montgó

RedactaVeu / Dénia.

L’alcaldessa de Dénia, Ana Kringe, ha anunciat aquest dilluns que l’Ajuntament de Dénia ha iniciat els tràmits per a declarar com a ‘zona catastròfica’ l’àrea del Parc Natural del Montgó afectada per l’incendi de la passada setmana. Aquesta superfície consta de 150 hectàrees –les que pertanyen a Dénia del paratge natural–, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Segons ha manifestat Kringe, aquesta mesura respon a l’objectiu d’ajudar els damnificats i d’articular ajudes per a recuperar aquest paratge ecològic natural. Així, la primera edil ha encarregat un informe de danys ocasionats als tècnics municipals de Medi ambient. Després d’aquest primer pas, el document s’enviarà al Consell per a la seua aprovació en ple i, posteriorment, se sol·licitarà la declaració de ‘zona catastròfica’ al Govern estatal.

A més, com a actuacions “més urgents”, l’alcaldessa ha ordenat la neteja dels camins, la reconstrucció de ‘muretes’ i la recuperació de sendes del paratge.

Pel que fa a la reforestació del Montgó, segons ha arreplegat el comunicat, els experts han recomanat esperar el pas de la tardor i la temporada de pluges i fins i tot han apuntat la conveniència de retardar-la de sis mesos a un any “perquè el sòl reunisca les condicions adequades”.

La primera edil de Dénia també ha indicat que “la coordinació amb el govern de Xàbia és el següent pas per a estudiar les accions conjuntes que podem dur a terme”. Kringe ha indicat que sol·licitarà una trobada amb Delegació del Govern al País Valencià i amb la Conselleria de Medi ambient “per a realitzar un balanç conjunt”.

Comparteix

Icona de pantalla completa