Diari La Veu del País Valencià
Dissabte comença el XXIX Campionat Individual d’escala i corda

RedactaVeu / València

Dissabte que ve dia 20 començarà l’edició número vint-i-nou del Campionat Individual d’escala i corda – Trofeu President de la Generalitat, una de les competicions senyeres de l’àmbit professional d’esta modalitat juntament amb la Lliga Professional i la Copa Diputació de València, competicions que es disputen per equips.

En aquesta nova edició s’ha incrementat el nombre de participants a dotze i per tant creix també el nombre de partides, amb un total de quinze.

Per aquest motiu la competició començarà dissabte que ve tot i que al principi estava previst iniciar el torneig l’última setmana de setembre. El debut dels participants s’ha establit d’acord al resultat obtingut en l’anterior edició del torneig.

Fase prèvia

El campionat començarà amb la disputa d’una fase prèvia composta per quatre partides eliminatòries. En aquestes partides participaran els pilotaris Pablo II, Ferrer, Francès, Pablo, Santi i Miguel.

En concloure aquesta primera garbella, els dos pilotaris supervivents accediran als quarts de final, ronda en la qual s’incorporaran la resta de participants, cas de Fageca, Rodrigo, Puchol II, Genovés II, Álvaro i el vigent campió, Soro III. Els creuaments de les quatre eliminatòries s’establiran mitjançant sorteig.

Els quatre pilotaris vencedors de les partides de quarts de final es classificaran per a les semifinals, que repeteixen el format de lliga de tots contra tots. I una vegada completades les sis partides programades, els dos pilotaris amb major puntuació accediran a la gran final que es jugarà a partida única.

Partides arreu del País Valencià

Com és norma en aquesta competició, potser la més emblemàtica de l’esport autòcton per ser una lluita d’igual a igual, les partides visitaran trinquets de tot el País Valencià.

Els escenaris que acolliran el campionat són, per ordre cronològic, Pedreguer, Borriana, Sueca, Vilamarxant, Genovés, Alzira, Bellreguard, Vila-real, Massamagrell, Guadassuar, Pelayo i la Ciutat de la Pilota a Montcada.

Comparteix

Icona de pantalla completa