Diari La Veu del País Valencià
‘La valencianitat és completament incompatible amb carregar-se el Cabanyal’
Europa Press / València

El coordinador d’UPyD a València, Eduardo Gómez, ha apuntat que “de la mateixa manera que cap ciutadà està per sobre de la llei, tampoc ho està el Partit Popular” i ha insistit que “malgrat les mitges tintes de l’Ajuntament a l’hora de reconèixer la il·legalitat del nou Pla, l’espoliació és un terme absolut que no admet graus”. “I el Pla segueix sent espoli”, ha dit.

Des d’UPyD lamenten que el PP valencià “faça ús contínuament dels senyals d’identitat valencians i en aquest assumpte ignore la protecció d’un Patrimoni el valor del qual ha sigut reconegut per entitats valencianes, espanyoles i estrangeres”. “La valencianitat és completament incompatible amb carregar-se el Cabanyal”, ha considerat Gómez.

En aquesta línia, ha aprofundit en la “incoherència” del PP i ha criticat que la formació siga “capaç de reclamar que es complisca la Llei a Catalunya mentre la ignora a València per a seguir amb el Pla”. Segons el coordinador, “és una vertadera crueltat sotmetre durant 17 anys un barri i els seus veïns, i per extensió a una ciutat a un obstinació que a més de vulnerar la legalitat és summament onerós per als valencians”.

Solucions per a desbloquejar

Gómez ha detallat que des d’UPyD no solament es reclama la retirada del Pla per espoli, sinó que “també hem proposat solucions per a desbloquejar una situació que està perjudicant tots els ciutadans d’esta ciutat”. Així mateix, reclama l’anul·lació de la circular 1/2010 de 30 d’abril sobre suspensió de llicències municipals en l’àmbit PEPRI.

En les seues al·legacions, UPyD sol·licita la retirada del projecte “per espoli i estar al marge del marc jurídic actual, la redacció d’un nou projecte que mantinga els valors històricoartístics del barri, que compte amb la participació dels agents socials afectats (partits, associacions veïnals, etc.) i, amb caràcter urgent, la redacció i execució d’un Pla de Rehabilitació, Conservació i Millora del barri, compatible amb l’ordenació que s’acorde a fi de mantenir El Cabanyal en unes condicions dignes i que evite la degradació a la qual està sotmès després de 17 anys”.

Per a Gómez, les al·legacions d’UPyD “són més polítiques que tècniques, perquè aquest assumpte va deixar de ser un tema urbanístic per a convertir-se en una obcecació política i partidista fa molts anys”.

Comparteix

Icona de pantalla completa