Diari La Veu del País Valencià
La comunitat educativa del País Valencià clama contra la consellera Català

EP / València.

Estudiants, pares i professors s’han manifestat aquest dijous a València i altres punts del País Valencià per a protestar per la “degradació” de l’educació pública i exigir la dimissió de la consellera de Cultura, Esport i Educació, María José Català. També hi ha hagut marxes de protesta a Castelló de la Plana, on s’ha desenvolupat sense i en altres municipis com Dénia i Elx.

Aquestes accions formen part de la jornada de protestes convocades aquest dijous per diversos col·lectius per a exigir unes “condicions dignes” i la fi dels “atacs a l’ensenyament públic”. En la protesta d’aquesta vesprada a València, que ha començat en la plaça de Sant Agustí, als estudiants s’han sumat pares, com els del Ciutat de Cremona d’Alaquàs (Horta Oest), i han tornat a sentir-se crits de “Català dimissió” durant el recorregut fins a la plaça de la Mare de Déu.

Durant la marxa s’han escoltat crits com “nosaltres suem, a ells els la sua”, “més educació i menys corrupció” o “açò ens passa per un govern fatxa” i han mostrat cartells que denunciaven les altes temperatures patides a l’inici del curs escolar, amb lemes com ‘consellera passa tu calor’, ‘no és la calor, la vostra política ens ofega’ o ‘ni escola d’elits, ni fàbrica precària’.

‘Nefasta actuació contra l’educació pública’

En aquest sentit, la membre de la plataforma del Ciutat de Cremona, Mónica Gil, ha exigit la dimissió de Català per la seua “nefasta actuació contra l’educació pública”, ja que “ha augmentat els ràtios en les aules, ha baixat la qualitat educativa i ha tancat línies de tres anys i no poden entrar ni germans de xiquets que estan ja en el col·legi”.

A la seua arribada a la plaça de la Mare de Déu, s’ha llegit un manifest de protesta pel “desastrós” inici de curs, que atribueixen al fet que “no ha donat temps a organitzar-se”, així com per la LOMQE, la calor en les aules i les retallades en matèria educativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa