Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde d’Alfara de la Baronia prohibeix als fotògrafs prendre imatges durant els plens
RedactaVeu / València

Una decisió que vulnera la Llei de Règim Local i el dret a la informació i que l’entenem com un atac a la pluralitat informativa i una retallada més en el dret a la informació de la ciutadania.

A més considerem la mesura com un intent de coacció al treball dels professionals de la informació i una perversió que s’abuse del poder. A aquestes altures hauria de ser innecessari recordar a totes aquelles persones que ostenten càrrecs de poder que no poden impedir a un periodista prendre imatges d’un fet noticiós.

Des de la Unió de Periodistes considerem del tot inacceptable que un consistori municipal vulnere el dret a la informació lliure i veraç i instem a què el senyor Terrádez es repense la mesura que afecta directament als nostres companys que estan exercint el seu dret a treballar.

La Unió de Periodistes Valencians és la organització professional majoritària al País Valencià, que representa més de 1.000 periodistes davant la Federació d’Associacions de Periodistes de l’Estat espanyol (FAPE) i està integrada en la Federació Internacional de Periodistes (FIP).

Comparteix

Icona de pantalla completa