Diari La Veu del País Valencià
Per la dignitat dels collidors
RedactaVeu / València

L’assemblea de delegats de collidors convocada a València per la Federació Agroalimentària de CCOO PV va ratificar el compromís unànime de recuperar, a través de la negociació col•lectiva, els drets que s’han perdut en els últims anys en aquest conveni amb la signatura en solitari de la Unió General de Treballadors..

La Federació Agroalimentària de CCOO PV no signa aquest conveni des de l’any 2003, per considerar-ho una reculada en drets laborals que agreuja la precària situació laboral en la recol•lecció de cítrics.

Acompanyant als delegats que representen a CCOO en les empreses, varen estar el Secretari General de la Federació Agroalimentària de CCOO PV, Josep M. Tomàs, Soledad Montaner Secretària d’Acció Sindical, i Vicent Navalón, responsable del sindicat en la comissió negociadora.

Prioritats

L’objectiu immediat del sindicat en la taula del conveni és “l’enfortiment de la negociació col•lectiva” sense que açò supose la pèrdua de la ultraactividad. En aquest sentit .segons CCOO PV, es pretén establir les següents prioritats

1. Incidir en les condicions de treball eliminant clàusules que imposen rendiments mínims, sense concretar de forma clara les causes.

2. Regular els sistemes de contractació que es tradueixen en fraus -excloure el model de contracte per obra o servei determinat, no acceptat com a vàlid en aquest sector, per la Inspecció de Treball-

3. Simplificar i facilitar la passada de personal eventual i d’empreses de Treball Temporal, a fixos discontinus.

4. Controlar i regular la contractació a través d‘ETT, “un grandíssim frau que imposa salaris molt inferiors als pactats en conveni i que no cotitzen a la Seguretat Social els dies realment treballats”.

5. Les contractacions per ETT han de limitar-se a cobrir períodes punta de producció, absències imprevistes, no per cobrir l’activitat normal de l’empresa usuària.

Per últim, entre altres acords aconseguits, els delegats reunits en assemblea varen decidir concretar l’inici d’un calendari d’assemblees informatives en les poblacions de major nombre de treballadors i treballadores agrícoles, així com en les empreses de major volum, per explicar les reivindicacions de CCOO en el pròxim conveni.

Comparteix

Icona de pantalla completa