Diari La Veu del País Valencià
Cloenda del MIM amb un atractiu cartell
RedactaVeu / Sueca.

Després de cinc intenses jornades de teatre de gest, d’emoció, cultura i reflexió, la gran festa escènica de la Mostra Internacional de Mim (MIM) baixa demà diumenge el teló de la seua 25a edició amb l’estrena absoluta de l’últim treball del Circ Gran Fele, ‘La mòmia’, i la reposició de l’espectacle 666 dels madrilenys Yllana.

La 5a edició del MIM (1994) va ser la primera ocasió on el festival va programar un espectacle del Circ Gran Fele: Gran Fele Circ. Des de llavors, la companyia valenciana —Premi Nacional del Circ del Ministeri de Cultura— ha estrenat a Sueca els seus nous muntatges: Avatar, Xaloc, Tarzan i War. Demà arriba al festival per estrenar al Centre Municipal Bernat i Baldoví, a les 19:00h, La mòmia, espectacle de gran format en la seua línia artística més popular, amb deu intèrprets, amb músics en directe i per a tots els públics. Una història d’intriga, misteri i persecucions, protagonitzada per una mòmia que desperta d’un somni etern cinc mil anys després d’haver sigut enterrada, i narrada a través de les tècniques circenses, les acrobàcies, els malabars, les piruetes, els titelles i l’humor.

Circ Gran Fele és una companyia valenciana de circ creada el 1993 per Rafael Pla Albiach. Des dels seus inicis es va definir com un circ mediterrani, passional i vitalista amb l’objectiu de sorprendre i emocionar a través de la unió del circ, el teatre, la dansa, l’humor i la música en directe. La companyia es va presentar per primera vegada al públic el 1993 i, un any després, va inaugurar carpa a València. Des de llavors ha fet gires per teatres i auditoris de tot l’Estat espanyol i del món.

666: Crítica mordaç a la pena de mort.

Circ Gran Fele

La 9a MIM va acollir amb èxit rotund l’estrena absoluta de 666 el 1998. Un treball còmic visual amb el qual la companyia madrilenya Yllana mostra, sense paraules, el costat més fosc i sinistre de l’ésser humà. Una crítica mordaç a la pena de mort en clau d’humor, portada als escenaris del Fringe Festival de Nova York, on va obtenir el Premi ‘Outstanding Unique Theatrical Event’, del Minetta Lane de Nova York o del Festival Humorologie (Bèlgica), entre molts d’altres, i que porta representant-se des de fa 16 anys en les temporades del Teatre Alfil de Madrid. Un espectacle que s’instal·larà demà diumenge a Sueca, a les 20:30h, en el Poliesportiu Cobert.

Des del 1991, Yllana (Fidel Fernández, Joe OŽCurneen, Juan F. Ramos, Marcos Ottone i David Ottone) es presenta com una companyia de teatre d’humor gestual que ha diversificat la seua activitat amb diferents prestacions al món de les arts escèniques i l’audiovisual. En aquests 23 anys, Yllana, que atresora més de 20 premis, ha produït 23 espectacles que han sigut representats en més de 30 països.

Comparteix

Icona de pantalla completa