Diari La Veu del País Valencià
Les Coves i Tírig acolliran les XIV Jornades d’Estudi del Maestrat
Laura Villaplana / Les Coves de Vinromà

Entre les diferents activitats del programa, hi trobarem tres ponències que giraran al voltant del barranc de la Valltorta i la dinamització turística dels pobles que l’envolten, les ermites a Les Coves de Vinromà i l’origen de l’art rupestre llevantí. Els ponents encarregats d’impartir-les seran Artur Aparici, professor de la Universitat Jaume I de Castelló, Àlvar Monferrer, membre del Consell Municipal de Cultura de l’Ajuntament de Castelló i Rafael Martínez i Pere Guillem, de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals.

A més de ponències, comunicacions, debats i visites culturals, les jornades comptaran amb els premis d’investigació dels Ajuntaments de Les Coves i de Tírig, els quals premiaran els millors treballs de recerca que tracten sobre cada vila. D’altra banda, amb l’objectiu d’editar un recurs cultural i educatiu, el CEM recollirà les diferents aportacions exposades en ponències, comunicacions, pòsters i taules rodones.

El Centre d’Estudis del Maestrat és una associació cultural constituïda formalment l’any 1983 arran de les inquietuds d’un grup de persones envers el patrimoni cultural i natural del Maestrat. L’entitat promou des dels seus orígens diverses activitats, entre les quals hi trobem publicacions com el seu butlletí o la celebració de les jornades d’estudi. Totes elles responen a les seues finalitats, entre les quals hi destaquen: investigar, estudiar i difondre la història, l’art, la geografia, l’arqueologia i la sociologia de la unitat històrica que integra el Maestrat.

Comparteix

Icona de pantalla completa