Diari La Veu del País Valencià
90.000 signatures a favor d’una nova ràdio i televisió pública valenciana

RedactaVeu / València.

Vora 90.000 valencians (concretament 88.688) han donat suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) a favor d’una nova radiotelevisió pública valenciana en els quatre mesos en què els fedataris han estat recollint signatures arreu del País Valencià.

Segons han donat a conèixer els promotors de la ILP aquest dilluns, el projecte de llei per a la creació d’una nova radiotelevisió pública ha recollit quasi el doble de les signatures necessàries perquè pogués ser presentada al registre de les Corts Valencianes.

Els promotors han lliurat aquest matí al Parlament valencià desenes de caixes amb els plecs de signatures després de doblar el requisit de les 50.000 firmes necessàries perquè una ILP puga ser presa en consideració per la Mesa de les Corts.

El més probable és que el PP es negue a donar suport a aquesta iniciativa.

Recolzament del PSPV a la ILP

Cal assenyalar que el secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assistit aquest matí, juntament amb el síndic socialista en Les Corts, Antonio Torres, i el diputat i portaveu en la Comissió de Control de RTVV, Josep Moreno, al lliurament davant el registre de Les Corts, de les signatures ciutadanes de la campanya “Iniciativa Legislativa Popular per una RTVV pública i en valencià”.

Els responsables socialistes han mostrat d’aquesta manera el seu suport als promotors de la ILP, entre els quals es destaquen nombroses associacions i entitats socials; sindicats i personalitats del món de la cultura i de les tradicions valencianes.

Des del PSPV han reiterat la necessitat que el País Valencià compte amb una televisió i una ràdio en la llengua pròpia de tots els valencians i han agraït el treball, l’esforç i la dedicació “tant dels promotors com dels 88.686 valencians que han reivindicat la necessitat que aquesta terra compte amb una ràdio i una televisió pública, de qualitat i, sobretot, en valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa