Diari La Veu del País Valencià
La pedra provoca danys en caquis i cítrics a la Ribera
RedactaVeu / València

Quatre tempestes en els últims mesos i les quatre acompanyades de pedra, aquest és el balanç per a una comarca com la Ribera on a la falta de rendibilitat dels cítrics en els últims anys ara se li suma també un nou sinistre climatològic en el caqui, un cultiu on els agricultors s’havien refugiat a causa de la seua demanda i rendibilitat.

També els cítrics s’han vist fortament afectats per la intensa tempesta d’anit i algunes parcel·les conreades amb magranes. En aquesta ocasió la tempesta va tornar a afectar la localitat d’Alberic i va danyar també una altra part de la comarca de la Ribera que encara no havia resultat afectada en els anteriors episodis de tempestes. L’afecció de la tempesta d’ahir se centra en una franja de vora 500 hectàrees de cultiu a Alberic, Beneixida, Gavarda, Castelló de La Ribera, l’Ènova, Manuel, Senyera, Pobla Llarga, Carcaixent i Sant Joan de l’Ènova.

La Unió sol·licitarà ajudes per als agricultors afectats per la pedra que se sumen a les de la sequera i confia que la resposta de les Administracions Públiques estiga a l’altura de la gravetat de les pèrdues per les diverses adversitats climatològiques (sequera i pedra).

No obstant l’anterior, les pluges de les últimes hores eren llargament esperades i han resultat molt beneficioses per al camp a causa dels efectes de la sequera, a excepció de la pedra en la Ribera i altres zones molt localitzades. Han servit per a estalviar algun reg, recarregar aqüífers, netejar els arbres per a evitar possibles plagues o regenerar pastures. Són molt bones les pluges sobretot per al cultiu dels cítrics ja que en aquesta època serviran per a augmentar el calibre de la fruita.

Els únics problemes de les pluges es podrien donar en el cultiu de l’arròs en plena època de sega o en la recollida del raïm que està ja també en plena campanya de recol·lecció.

Comparteix

Icona de pantalla completa