Diari La Veu del País Valencià
Descompte en la nòmina de 15.000 treballadors de l’ensenyament concertat

RedactaVeu / València

“La Conselleria d’Educació, al marge dels disbarats organitzats i ja previstos per a l’inici del curs, tenia preparada una nova sorpresa amb els descomptes massius efectuats en la nòmina d’agost al sector de l’Ensenyament Concertat”, segons ha denunciat la FE CCOO PV en un comunicat fet públic aquest dimarts.

I és que, segons les mateixes fonts, “no es tracta de ‘3 a 6 euros’ com ha publicat alguna organització”, sinó quantitats que van des de cèntims a 1.860 euros en alguns casos.

Aquests descomptes, sota la forma de complements negatius, han afectat pràcticament el 97% del professorat de concertada en pagament delegat.

Reducció de cèntims “indignat”

En la gran majoria es tracta de quantitats inferiors a 10 euros (fins i tot en molts casos de cèntims), la qual cosa fa “més indignant l’actitud de la Conselleria, que suposa que molts dels professors i de les professores ni se n’adonaran de la reducció de quantitats tan xicotetes i, en tot cas, no posaran una demanda per 6 euros”.

Per al sindicat, aquest fet “ens recorda l’estafa ocorreguda fa anys, quan un treballador d’un banc desviava al seu compte un cèntim de tots els clients, i així es va fer amb una bona quantitat”.

Però també hi ha quantitats molt majors. En conjunt, segons els càlculs fets per l’organització sindical, “com de costum, a partir de les dades que anem arreplegant dels nostres afiliats i afiliades i delegats i delegades -perquè la Conselleria no ens informa-, pensem que podem xifrar un ‘estalvi’ global al voltant d’un milió i mig d’euros”.

Campanya de demandes judicials

La FE CCOO PV rebutja “totalment” aquest “nou desgavell” de Conselleria. Els Serveis Jurídics de CCOO “tenen absolutament clara la il•legalitat d’aquestes deduccions”. En aquest sentit, apunten que hi ha múltiples arguments en contra i fins i tot entren en contradicció amb allò que estableix l’article 38 de l’Estatut dels Treballadors que diu que el període de vacances anuals retribuïdes en cap cas serà inferior a trenta dies naturals.

La Consellera i portaveu Català, en una imatge d’arxiu. Foto: GVA.

“La repercussió del despropòsit és de gran envergadura i es fa necessari, ja que és impossible la negociació amb la Conselleria, que iniciem una nova campanya de demandes judicials per a reclamar el que és nostre”, anuncia la FE CCOO PV.

Comparteix

Icona de pantalla completa