Diari La Veu del País Valencià
El Tempir amb els docents de les Illes Balears

RedactaVeu / Elx.

Arran de les coincidències entre valencians i illencs en la defensa d’un ensenyament en la llengua pròpia que compartim i de la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (STJIB) que anul·la el Decret TIL, projecte educatiu estrella del Govern de les Illes Balears, la Junta Directiva d’El Tempir vol manifestar el següent:

1. Felicitem tota la comunitat educativa de les Illes Balears, i en concret els sindicats illencs que han dut avant el procés judicial, per la fermesa en la defensa d’un model educatiu democràtic, d’alta qualitat pedagògica i que sempre ha buscat la cohesió social illenca fent de la llengua pròpia llengua vehicular de l’ensenyament, model que sempre ha comptat amb el suport social majoritari dels ciutadans de les Balears.

2. La STJIB posa en evidència que el model educatiu imposat des del Govern de les Illes Balears sempre ha estat frontista, poc democràtic (no s’ha volgut mai el diàleg amb la comunitat educativa ni s’ha tingut en compte l’opinió referent de la Universitat de les IB), i gens pedagògic, de manera que sempre es buscava el desprestigi del model d’immersió lingüística dins el caos i la desorientació provocada des de la Conselleria d’Educació, en clara sintonia amb els posicionaments polítics del ministre Wert amb la LOMQE i els paràmetres educatius promoguts des de la Fundació FAES.

3. Volem ressaltar que tan irracionalment pedagògic és el TIL com el model educatiu que la consellera valenciana d’Educació, María José Català, està aplicant al nostre territori en compliment de la LOMQE, que va en detriment de les línies d’ensenyament en valencià (impedint-ne la creació, incomplint sentències judicials desfavorables, minoritzant-lo no sols en les grans ciutats sinó també a les comarques, amb un model de plurilingüisme absurd…) i que impulsa la reducció de la qualitat metodològica i pedagògica del nostre sistema educatiu i l’autonomia dels centres.

4. Instem la comunitat educativa valenciana a seguir el caràcter exemplar i de referent de les mobilitzacions dels docents de les Balears a fi d’assegurar al nostre territori dues coses bàsiques des del diàleg i el consens amb totes les parts implicades (associacions de pares i mares, docents, universitats, AVL, sindicats, equips directius): la primera, l’ensenyament públic de qualitat i en valencià; i la segona, que l’alumnat acabe l’ensenyament obligatori amb el domini de les dues llengües oficials.

Comparteix

Icona de pantalla completa