Diari La Veu del País Valencià
Jornada d’eliminació de residus sòlids del riu Albaida

RedactaVeu / Castelló de la Ribera.

El Centre Social La Sardinera i l’Associació Cívica i Cultural la Font Amarga han organitzat una jornada d’eliminació de residus sòlids del riu Albaida al seu pas per Castelló de la Ribera (ribera Alta). Serà el proper 4 d’octubre a les 9h del matí, baix del pont de l’Albaida del municipi, i tot aquell que ho desitge pot participar.

Aquesta activitat ha estat emmarcada en la 2a setmana Europea de la Custòdia del Territori que es celebra entre el 26 de setembre i el 5 d’octubre. Durant aquesta setmana hi haurà més de 340 activitats per tot Europa.

La Segona Setmana Europea de la Custòdia del Territori és una campanya dirigida a promoure activitats a tot Europa per conscienciar sobre la importància de tenir cura de la terra i de la seua riquesa de recursos naturals i culturals. Els objectius principals són incrementar i enfortir el coneixement sobre custòdia del territori en la societat europea i involucrar el públic en general i altres actors en la custòdia del territori, la conservació de la biodiversitat i la gestió sostenible dels recursos.

La custòdia del territori és un conjunt d’estratègies i instruments que pretenen implicar els propietaris i usuaris del territori en la conservació i el bon ús dels valors i els recursos naturals, culturals i paisatgístics.
La custòdia es plasma en acords voluntaris, entre propietaris o gestors de terrenys i entitats de custòdia del territori, per mantenir o recuperar el medi natural i el paisatge. Les entitats de custòdia són organitzacions sense ànim de lucre, públiques o privades, que participen activament en la conservació del territori i dels seus valors mitjançant els mecanismes que proporciona la custòdia del territori.

Comparteix

Icona de pantalla completa