Diari La Veu del País Valencià
‘Terrorisme és el que va fer Cotino amb les víctimes del Metro’
RedactaVeu / València

Per a Morera, i tal com va respondre ahir en conèixer les declaracions des del seu compte de Twitter, “en els governs del PP que ha controlat Cotino s’ha furtat fins i tot en el nom del Papa i els pobres d’Haití. Això sí que és terrorisme”. A aquestes declaracions, el síndic de Compromís considera que el que deu Cotino a la societat, “és com a mínim una disculpa per eixes declaracions i de pas, que demane perdó per tot el mal que ha fet en estos anys com a conseller, que no és poc”.

El síndic de Compromís ha afegit també que terrorisme, “és anar a visitar les famílies de les víctimes del Metro per a comprar el seu silenci. Terrorisme és no ajudar a conèixer la veritat de l’accident, no rebre, no atendre els familiars i no reconèixer institucionalment ni donar suport a eixes persones”.

Demana a la Justícia la mateixa celeritat del Constitucional amb els casos de corrupció

Per altra banda, Enric Morera, considera que la politització de les instàncies judicials, “no són la solució als temes que s’han de resoldre des de posicionaments polítics amb valentia i amb consens. La separació de poder no existeix i això és un problema per al conjunt de la societat”.

Segons Morera, “el Tribunal Constitucional no pot suplir la decisió política que s’ha de prendre en àmbits polítics i parlamentaris. En democràcia s’ha de poder parlar i encarrilar aquelles qüestions que siguen necessàries per a les demandes socials i autonòmiques que estan plantejades”.

El portaveu parlamentari de la coalició en les Corts també ha afegit que, des de Compromís, “també ens agradaria que la mateixa celeritat que ha tingut el Tribunal Constitucional es fera en altres instàncies judicials per als casos de corrupció que ens afecten i molt, en especial a les valencianes i els valencians. El senyor Carlos Fabra ha estat condemnat però no ha entrat en presó, el Govern es dedica a indultar gent que hauria d’estar en presó i els casos de corrupció com Gürtel, com Brugal, com Nóos, no avancen per interferències o perquè els tribunals necessiten mitjans tècnics i humans que fan retardar la conclusió dels casos molts anys, cosa que no ha passat amb el tema de la consulta catalana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa