Diari La Veu del País Valencià
[Vídeo] Protestes per exigir la dimissió de Castedo que el ple rebutja
RedactaVeu / EP / Alacant

Unes 400 persones, segons xifres del Cos Nacional de Policia, s’han concentrat aquest dimarts en la plaça del’Ajuntament d’Alacant, coincidint amb el ple municipal, per a exigir la dimissió de l’alcaldessa, Sonia Castedo, per la seua doble imputació en les peces separades del cas ‘Brugal’ relatives a les presumptes irregularitats del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i el pla Rabassa.

Durant el ple celebrat aquest dimarts els 18 regidors del PP han rebutjat la proposta d’Esquerra Unida exigir la dimissió immediata de l’alcaldessa d’Alacant. La moció ha estat recolzada pels regidors del PSPV-PSOE i el d’Unió Progrés i Democràcia. Des del PSPV, han demanat a Castedo que “escoltara el clam del carrer” -en referència a la concentració celebrada al mateix temps a la plaça de l’Ajuntament.

La aquesta protesta, convocada per Podem, Esquerra Unida i Compromís i en la qual han participat 24 col•lectius, servirà per a, si no dimiteix l’alcaldessa –com és previsible després de negar-se a fer-ho malgrat rebre indicacions en aquest sentit per part del seu propi partit i haver-ho rebutjat el ple- crear la Plataforma Ciutadana per la Dimissió de Sonia Castedo.

Per a la integrant del Cercle Podem Alacant, Jennifer Aponte, és “sorprenent” que una persona que està imputada per segona vegada encara estiga en el càrrec”.

Per la seua banda, el coordinador d’Esquerra Unida, José Luis Fernández Cabell, recorda que la ciutadania “ha dit prou, i per tant no pararem fins que aqueixa senyora o el PP prenguen la decisió de tirar-la”.

Des de Compromís, el seu secretari local, Natxo Bellido ha criticat “un model especulatiu de ciutat que ens ha portat a la ruïna que té responsables, la principal, la senyora Castedo”.

Expulsions i intervencions policials

Per últim, cal indicar que la diputada en les Corts del grup parlamentari de Compromís Mireia Mollà, i el regidor d’aquesta coalició nacionalista Natxo Bellido, així com altres polítics i ciutadans han sigut expulsats quan demanaven la dimissió de Sonia Castedo durant la celebració del ple de l’Ajuntament d’Alacant. També s’han registrat incidents i intervencions policials a la porta del consistori.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa