Diari La Veu del País Valencià
Les Marxes de la Dignitat es reuneixen dissabte a València
RedactaVeu / València

Entre les accions acordades sobre les quals es parlarà estan: els actes del 24 d’octubre a Oviedo coincidint amb el lliurament dels Premis Príncep d’Astúries; la setmana de lluita estatal del 24 al 29 de novembre que culminarà amb manifestacions massives a diverses ciutats de l’estat dissabte 29N; les marxes als paradisos fiscals per la primavera i diverses accions descentralitzades arreu de l’Estat.

Per la vesprada, entre les 18:00 i les 20:30 hores, s’ha convocat una Assemblea popular, a la plaça de la Creu del Canyamelar, on les diferents assemblees i organitzacions que conformen el moviment de les Marxes de la Dignitat hi intervindran. A més, també participaran moviments, plataformes o xarxes socials de València per informar de la seua lluita, del seu treball i de les seues propostes.

En aquesta Assemblea Estatal de les Marxes de la Dignitat participaran representants de les organitzacions i assemblees territorials del moviment. A hores d’ara, està confirmada l’assistència de representants de Catalunya, Astúries, Canàries, Aragó, Regió Murciana, Castella La Manxa, Castella Lleó, Madrid, Extremadura, País Valencià…. i de nombroses organitzacions sindicals i socials que hi formen part.

Les Marxes de la Dignitat són un moviment construït des de la base, de caràcter horitzontal i plural, on totes les persones i col·lectius treballen unitàriament per acabar amb les polítiques neoliberals dels governs de la troica. Unes polítiques al servei de la minoria i dels poderosos que estan empobrint la població i acabant amb els drets de les treballadores i treballadors i del conjunt de la ciutadania. Les reivindicacions de les Marxes de la Dignitat, al voltant de les quals s’han agrupat nombrosos moviments socials i sindicals, són clares: no al pagament del deute; no a les retallades; no als governs de la troica i pa, treball i sostre per totes i tots.

Una de les accions més importants de les Marxes de la Dignitat va ser la gran manifestació que va tindre lloc, a Madrid, el 22 de març de 2014, on van participar dos milions de persones i que va ser precedida de marxes des de diversos indrets de l’estat fins a Madrid. Aquestes manifestacions es van fer amb el lema de Pa, Treball, Sostre i Dignitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa