Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià vol que Catalunya vote el 9-N
Leo Part / ACN / València / Castelló

El poble valencià, almenys part d’ell, també ha volgut eixir al carrer per donar suport al legítim dret del poble català a decidir.

Més d’un centenar de persones s’ha concentrat aquest dimarts a la vesprada a València per protestar contra la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre cautelarment la Llei de consultes i el decret de convocatòria del 9-N, arran del recurs interposat pel govern espanyol. A Castelló de la Plana, al voltant de mig centenar de persones, entre els quals figuraven representants locals de Compromís i diputats d’EUPV, s’han concentrat, convocades per Esquerra Independentista de la Plana, en defensa de les llibertats i del dret de les persones a decidir el seu futur per mig de les urnes.

Impulsada per la Plataforma valenciana pel Dret a Decidir, la concentració celebrada a València s’ha realitzat davant la delegació del govern espanyol al País Valencià amb crits de “Volem que voteu, volem votar!”. Els manifestants s’han concentrat darrere d’una pancarta amb el lema ‘El País Valencià pel dret a decidir’.

La convocatòria de Castelló de la Plana i València s’ha organitzat coincidint amb les organitzades per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural als municipis catalans.
En declaracions al mitjans, el portaveu de la Plataforma pel dret a decidir del País Valencià, Antoni Infante, ha assenyalat que la convocatòria d’aquest dimarts a València es realitzava en solidaritat amb Catalunya per la decisió del TC “d’imposar una legalitat molt discutible al dret profundament democràtic de votar, enfront de la voluntat manifestament majoritària del poble català”.
Foto: José Soler (ACN)
“Eixim al carrer per fer solidaritat amb el nostre poble, però també, per reivindicar el dret del poble valencià a votar”, ha explicat Infante.

El portaveu de la plataforma ha afegit que el fet que a Catalunya s’estiga reivindicant el referèndum ja està “estimulant molt el País Valencià perquè “el procés s’encomana i perquè parteix i dóna resposta a les necessitats del nostre poble d’acabar amb el govern del PP i amb el règim del 78”.

Foto: José Soler (ACN)

Al terme de la concentració celebrada al Cap i Casal s’han produït algunes identificacions arbitràries, segons fonts de Joves pel Dret a Decidir. La raó esgrimida pels agents: “Por que no te conozco” (vore article publicat en La Veu relacionat amb identificacions policials).
Identificacions policials. Foto: @Jodad_pv

El País Valencià desperta

Infante ha reconegut que la situació del País Valencià és “substancialment diferent”. No obstant això, ha puntualitzat que s’està iniciant un procés articulat al voltant d’un pol que reivindica el dret a decidir, “un somni que està fent que molta gent desperte d’una espècie d’amnèsia que ha durat 40 anys i significava que no podíem decidir per nosaltres mateixos”.

Foto: José Soler (ACN)
Solidaritat de Castelló de la Plana amb el poble català

Poc de més mig centenar de quilòmetres al Nord, la concentració convocada per Esquerra Independentista de La Plana, “en solidaritat amb el poble de Catalunya” i “per la defensa de la democràcia i el dret a decidir dels pobles” ha congregat al voltant de mig centenar de persones, entre elles, els regidors de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu i Ali Brancal, i el diputat d’EUPV en les Corts Víctor Tormo. L’acte ha comptat amb el suport d’ACPV- Delegació de Castelló, Compromís Castelló, EUPV Grau, ERPV Castelló i Intersindical Valenciana, entre altres sindicats.

Concentració a Castelló. Foto: @AntifeixistesPV

La protesta celebrada a la plaça Major amb l’objectiu que “s’escolte la veu de les urnes”, ha estat convocada per EIP “en solidaritat amb el poble de Catalunya, per la defensa de la democràcia i pel dret de decidir dels pobles arran de la suspensió de la convocatòria de la consulta pel 9 de novembre per part del Tribunal Constitucional”.

Els concentrats, al voltant de mig centenar per persones, han criticat la posició del Govern de Mariano Rajoy “que no ha estat altra que la negació de la realitat i el rebuig reiterat al diàleg”.

Comparteix

Icona de pantalla completa