Diari La Veu del País Valencià
EUPV: L’Alta Distinció al rei Felipe VI ‘no té cap justificació’

EP / València.

EUPV ha informat aquest diumenge que no acudirà a l’acte institucional de lliurament d’Altes Distincions de la Generalitat del 9 d’Octubre després que el Consell del PP “l’haja convertit en electoralista i d’exaltació monàrquica” amb la concessió de l’Alta Distinció al Rei Felipe VI, que al seu judici “no té cap justificació”.

En un comunicat, la formació ha explicat que es tracta d’un Rei que “a més de no tenir legitimitat democràtica, encara no se li coneix cap mèrit en relació als valencians”. “I ni tan sols ell, ni cap dels seus predecessors han demanat perdó per l’anul·lació ‘manu militari’ dels nostres drets com a poble fa 300 anys”, ha agregat.

EUPV ha explicat que, “reconeixent els mèrits indiscutibles d’alguns dels distingits”, lamenten que aquestes distincions “no es corresponguen amb polítiques efectives en defensa de la cultura, l’esport, la inversió en R+D+i i de defensa i promoció del camp i el món rural”.

“A més, resulta intolerable distingir una entitat acientífica i secessionista en el camp de l’idioma com és la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana, demostrant el caràcter electoralista que el Partit Popular dóna al seu últim 9 d’Octubre al capdavant de la Generalitat”, ha conclòs el partit.

Comparteix

Icona de pantalla completa