Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: ‘El TSJCV ha posat en el seu lloc la Generalitat’

RedactaVeu / València.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat hui que el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) ha posat la Generalitat Valenciana “en el seu lloc”, ja que ha dictat “en resolució ferma la completa nul·litat” del Decret 113/013 del Consell que fixava els preus del copagament de serveis socials per a majors i discapacitats. Així, ha felicitat el CERMI, les famílies i diferents entitats pel “seu incansable treball i lluita contra aquest decret miserable”. “Els socialistes, en reiterades ocasions, hem dit a Fabra que estava actuant contra aquells que menys tenen i que retirara aquest decret”, ha manifestat Puig, qui ha remarcat que “la Justícia fa també el treball, en aquesta ocasió, que no fa Fabra.”

Així mateix, el líder ha subratllat que “cal continuar reclamant el manteniment i avanç de la Llei de Dependència que ha exterminat el PP de la Comunitat Valenciana” i ha ressaltat que aquest decret “injust i insolidari, la Generalitat l’havia portat avant sense comptar amb els afectats”, al mateix temps que ha recordat que els socialistes valencians, “des del primer moment, advertírem la consellera que estaven cometent una injustícia amb el sector de la discapacitat i dels majors”.

Finalment, Puig ha reclamat a la consellera de Benestar Social que “deixe fora la prepotència amb la qual actua el Consell “i l’ha instat a “replantejar-se la política en matèria de serveis socials”. “No es poden dictar normes sense escoltar els afectats”, ha puntualitzat.

Torres: ‘La sentència acaba amb el maltractament sistemàtic del PP als dependents’

Per la seua banda, el síndic del grup socialista en les Corts, Antonio Torres, ha assenyalat que “la notícia del dia és aquesta sentència que acaba amb el maltractament sistemàtic que el Consell, i en concret la Conselleria de Benestar Social, ha donat als dependents des de 2008”. A açò cal sumar, tal com ha remarcat, que “es va començar boicotejant l’aplicació de la Llei de Dependència a la Comunitat, perquè des del primer dia sempre hem tingut a un de cada dos dependents amb dret sense cap tipus de reconeixement”.

Per a Torres, aquesta sentència “hauria de ser motiu suficient perquè la consellera de Benestar Social present de forma immediata la seua dimissió, ja que ha quedat totalment desautoritzada, perquè el dany que ha fet als dependents d’aquesta *Comunitat és ja irreparable”, i ha incidit que “hi ha més de 15.000 persones que haurien d’estar rebent una ajuda i no ho fan perquè el Govern valencià no posa damunt de la taula el pressupost necessari”.

Comparteix

Icona de pantalla completa