Diari La Veu del País Valencià
Tothom a Sant Agustí: Fem possible el canvi al País Valencià!

RedactaVeu / València.

El lema de la manifestació d’enguany és ben explícit: “Fem possible el canvi al País Valencià”. Els convocants valoren que s’està produint un canvi de cicle social i polític, marcat per l’esgotament de l’actual Govern valencià i, sobretot, per la creixent reacció ciutadana a l’escenari de corrupció, autoritarisme, polítiques antisocials i agressions a la llengua i a la cultura protagonitzades pel Govern del president Fabra.

Entitats, sindicats i partits polítics de l’àmbit de l’esquerra i el nacionalisme valencià es manifestaran hui per a reclamar un canvi de cicle social i polític.

La manifestació del 9 d’octubre al País Valencià, jornada en què els valencians recorden l’entrada de Jaume I a la ciutat de València l’any 1238, reclamarà un canvi polític i social per al territori.

Convocada per la comissió 9 d’octubre, els manifestants consideren que el territori es troba davant d’un canvi de cicle social i polític.

El País Valencià està davant de la fi del bipartidisme i de les majories absolutes i de l’afirmació d’una ciutadania empoderada que ja no accepta la majoria absoluta d’un govern que utilitza aquestes majories absolutes per fer servir les institucions d’una manera partidista.

Des del Col·lectiu 9 d’Octubre s’ha remarcat que aquest canvi de cicle “no fa referència a un simple canvi de sigles sinó d’un autèntic canvi social i polític al País Valencià”.

Enguany, el manifest el llegirà el portaveu del comitè d’empresa de RTVV, Vicent Mifsud, coincidint amb el 25è aniversari de l’inici de les emissions regulars de Canal 9, tancada per la Generalitat Valenciana ara farà un any.

La comissió 9 d’Octubre està integrada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), Ca Revolta, Federació d’Escola Valenciana, Societat Coral El Micalet, Comissions Obreres (CCOO-PV), Intersindical Valenciana, Unió General de Treballadors (UGT-PV), Compromís, Els Verds del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Esquerra Unida (EUPV), Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN), Solidaritat per la Independència (SI).

Comparteix

Icona de pantalla completa