Diari La Veu del País Valencià
PP i PSPV de Xixona tomben una moció d’Esquerra sobre participació
RedactaVeu /Xixona

Joan de Déu Martines, regidor d’Esquerra a l’ajuntament de Xixona lamenta, ‘que en aquests moments en què la política i els polítics estan tan desprestigiats necessitem mostrar a la gent que pot participar en el dia a dia d’un Ajuntament i no que només ho pot fer una volta cada quatre anys’.

No obstant això, ‘també és veritat que aquest Ajuntament ha avançat en la participació mitjançant l’agenda 21, però pensem que ahí només es pot participar i decidir sobre coses generals. Per tot açò volem crear el Consell de participació ciutadana’, recorda Martines.

Una de les principals activitats d’aquest Consell serà l’elaboració d’uns pressupostos participatius.

El dirigent república, a més, explica: ‘Des d’Esquerra el que volem és que la gent puga decidir en què gastar els diners d’una part de les inversions que fa l’Ajuntament. Sabem que una bona part dels pressupostos són de despesa corrent’.

Esquerrá té clar que el partit que va guanyar les eleccions es presentava amb un programa electoral que ha d’intentar realitzar.

Així i tot, ‘pensem que s’ha de deixar a la ciutadania de Xixona que puga votar i triar algunes de les inversions que es fan de forma que l’equip de govern crega més convenient, cosa que ja es fa a alguns altres pobles’, apunta el regidor.

Amb totes aquestes mesures el grup d’Esquerra espera apropar la política municipal als ciutadans i ciutadanes i que aquests participen del desenvolupament del poble de Xixona.

I encara que aquesta vegada no s’ha aprovat la moció ‘estem oberts a arribar en un futur a algun pacte amb el govern municipal per fer que el nostre ajuntament siga més eficient, més transparent i més participatiu’.

Comparteix

Icona de pantalla completa