Diari La Veu del País Valencià
Jazz en múltiples versions per al 2n cap de setmana d’Ultrasons

RedactaVeu / València.

Després d’un 1r cap de setmana molt intens, aquest divendres, el festival ULTRASONS reprèn l’activitat. Però no hi ha suficients paraules per descriure l’arrencada de la 6a edició amb: la inauguració de Pentacroma U.47.285, la sensibilitat musical de Cocona, l’humor de l’Always Drinking Marching Band, la celebració del 10è aniversari de la Jove Dixieland Band, el passacarrer medieval de la Colla de Dolçainers de l’Alcalatén i la tradició mediterrània d’Ars Horo.

El festival torna a l’acció el 17 d’octubre, a les 24h, on el Saló Gòtic serà l’escenari per a estrenar l’espectacle de Tiranta Teatre i Yei Yi & Co. Una lectura dramatitzada del llibre de relats verídics Vaig creure que el meu pare era Déu, de Paul Auster, amb ambientació musical en directe. Una selecció d’històries quotidianes, entranyables, curioses i sorprenents, que mostren la importància de la tradició universal de contar relats, que unides amb la sonoritat jazzística de Yei Yi & Co, formen un perfecte decorat de cafè literari.

Tiranta Teatre (dalt) i Yei Yi & Co., Jesús Gallardo (baix)

El dissabte, a les 17h, arriba el ball al festival ULTRASONS, amb una classe gratuïta d’iniciació al lindy hop a càrrec de l’escola Black Bottom. El lindy hop és un ball que inventaren els afroamericans de Nova York als anys 20, quan sonava música swing al “Savoy Ballroom”. Però això no és tot, la música de l’Original Dixieland Sedajazz, amb Francisco Blanco Latino al capdavant, una de les figures més importants del jazz nacional, serà l’encarregada de posar el ritme a la ballada col·lectiva de lindy hop i transportar-nos als bojos anys 20 de Nova York. La formació pertany al col·lectiu de músics de Sedajazz, una associació que ha treballat per ser un punt d’encontre per a la creació i aprenentatge del jazz.

Per a concloure aquesta jornada, amb aires de principis de segle XX dels Estats Units, hi ha programades dos big bands i una jam session. A les 23.30h, tindrà lloc l’actuació de “Taller de Big Band” i de Xarançaina’s Big Band. El “Taller de Big Band de l’Alcora” naix aquest estiu fruit de l’interés de molts músics del panorama local i gràcies al treball del trombonista Víctor Colomer. Un taller autogestionat que pretén formar als músics de la comarca amb el llenguatge del jazz. La Xarançaina’s Big Band es crea per fer realitat la idea d’associar la dolçaina, un instrument tradicional, amb la big band, una formació moderna. El grup està integrat per músics de Castelló i és el resultat de la innovació i l’esforç que ha perseguit la Colla de Dolçainers Xarançaina. I per a finalitzar l’acte, una sessió oberta per a tots els que vulguen pujar a l’escenari.

Black Bottom

Diversitat estilística, promoció de noves propostes i dinamització cultural: objectius del festival ULTRASONS que són possibles gràcies a l’organització de l’Associació Juvenil JDB, l’ajuda de l’Ajuntament de l’Alcora, el patrocini de la Caixa Rural i la col·laboració de l’Associació de Comerç i Serveis de l’Alcora, el Pub Manhattan, la pizzeria La Gioconda, la tenda Musical l’Alcalatén, la Panaderia Albero, la cafeteria Deu Minuts i el Pub Cassette 29.

Més informació sobre el festival:

Web: www.ultrasons.tumblr.com

Podeu consultar ací el programa

Comparteix

Icona de pantalla completa