Diari La Veu del País Valencià
ACPV acusa Català de conflictivitzar el valencià i l’escola
RedactaVeu / València

ACPV assegura que una dècada després, la consellera d’Educació del govern valencià més desprestigiat i amb menys suport social d’ençà la transició, camina en la mateixa direcció d’aquell fracassat intent. El projecte de consulta a les famílies per a determinar la llengua dels centres (segons l’Ordre de Desenvolupament del Decret de Plurilingüisme) tindrà un doble efecte pervers, en cas que realment s’implante:

1 – Conflictivitzarà el valencià i l’escola, ja que qüestiona l’ensenyament en la nostra llengua, pretén eliminar de fet les línies en valencià i, de fet, crearà en cada centre un debat inexistent actualment per a fer un problema d’un tema que a hores d’ara no ho és.

2- Implantarà de fet el projecte del valencià voluntari, amb una dinàmica regressiva respecte al que s’ha avançat en la recuperació i dignificació de la nostra llengua en l’escola.

La consellera demostra, segons Acció Cultural, “mala fe i autoritarisme quan pretén aprovar la mesura sense diàleg ni consens, i poca visió política quan provoca un nou focus de conflicte i malestar social en un curs electoral i en un context en què totes les enquestes -fins i tot les pròpies- assenyalen des de fa ja temps la pèrdua de la majoria absoluta del seu partit i la dificultat perquè aquest puga formar novament govern. És que la consellera vol ajudar l’oposició a governar quan aplica benzina al foc de la contínua agressió a la nostra llengua i cultura que el seu govern protagonitza?”

Acció Cultural reclama diàleg i consens, i partir d’allò que s’ha assolit en l’ensenyament en valencià per a fer un nou pas endavant en la normalització de la llengua, perquè és el que la societat valenciana reclama. “Si la consellera no atén la crida al consens i al treball en positiu per la llengua dels valencians, la seua incapacitat tindrà un cost el maig vinent”, conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa