Diari La Veu del País Valencià
La Fe de València, únic centre de referència per a casos d’Ebola al PV

ACN / València

La designació d’un únic centre de referència es produeix introduïts en el protocol d’actuació per a casos d’Ebola, l’experiència del primer contagi a l’Estat i les recomanacions del ministeri de Sanitat, informa la conselleria. Fins ara els hospitals de referència eren Sant Joan d’Alacant (per als casos que pogueren donar-se a la demarcació d’ Alacant) i La Fe (per als casos de la de València i Castelló).

La conselleria valenciana de Sanitat afegeix que la limitació a un únic hospital com a centre de referència es deu, en primer lloc, a la necessitat que estableix el protocol que els professionals que atenen el pacient siguen supervisats per un altre professional en el moment de la posada i retirada de l’equip de protecció individual (EPI). Aquesta mesura requereix espais més amplis i un major nombre de professionals, informa la conselleria.

El govern valencià indica que després de l’experiència del primer contagi produït a l’Estat espanyol “s’ha demostrat la idoneïtat que l’actuació al voltant del tema es concentre en un únic centre, tal com ho ha manifestat el ministeri de Sanitat. Així, la conselleria manifesta que la decisió d’un únic centre es basa en criteris clínics i epidemiològics i que l’hospital La Fe serà també el centre de referència per a ingressar els casos en investigació, si fos necessari.

Comparteix

Icona de pantalla completa