Diari La Veu del País Valencià
La generositat del Bloc desbloqueja les Primàries de Compromís

La direcció del Bloc va aprovar ahir els últims punts per a l’acord de reglament de primàries que ara haurà de certificar l’executiva de Compromís. Així, el partit que dirigeix Enric Morera accepta que la llista de la qual eixirà la candidatura autonòmica per a les eleccions de maig es configure atenent a reserves de pluralitat.

En la reunió de l’executiva celebrada ahir es va validar la proposta que la resta de socis de la coalició ja haurien donat per bona, després dels desacords de la passada setmana en el si de la direcció de Compromís.

Des del Bloc garantiran la reserva de llocs per a la resta de socis, com ja va ocórrer en les primàries europees. La quota, segons va avançar ahir Enric Morera, serà “mínima”, i la resta de la llista, com ja va passar al maig passat, es triarà amb llistes obertes entre els candidats que es presenten.

Amb el sistema ideat, ara pendent del vistiplau de la direcció de la coalició, es garanteix que entre els diputats de les Corts de la pròxima legislatura existisca almenys un parlamentari de cada formació en els primers llocs, segons publica hui Las Provincias.

Comparteix

Icona de pantalla completa