Diari La Veu del País Valencià
Els processos pendents impediran que RTVV s’extingisca jurídicament l’any 2015
ACN / València

El president del consell de liquidació de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), Carlos Cervantes, ha explicat que l’ens no podrà ser extingida jurídicament abans del 30 de juny de 2015, tal i com preveu l’acord de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), a causa dels processos judicials pendents.

Cervantes ha comparegut davant la comissió de control de RTVV a les CortsValencianes a petició dels grups de l’oposició i ha confiat en què l’any vinent es puga pagar els creditors i finalitzar les actuacions previstes en l’ERO, a excepció de les relacions jurídiques derivades de processos oberts, de naturalesa mercantil o laboral.

Cervantes també ha informat que el consell de liquidació ha sol•licitat que siga l’advocacia de la Generalitat Valenciana la que assumisca la defensa de les causes judicials pendents.

En una mateixa línia i a preguntes dels grups de l’oposició, el liquidador de RTVV ha dit que s’ha donat ordre de no pagar contractes amb l’empresa Triskel o amb el Vila-Real Club de Futbol “atès que estan pendents de processos judicials per no respectar condicions pactades en la prestació de serveis”.

Sobre l’arxiu audiovisual i administratiu, l’oposició ha presentat els seus dubtes respecte als treballs de conservació i l’estat en el qual s’emmagatzema. En aquestsentit, Cervantes ha dit que el desmantellament està duent-se amb assessorament dels treballadors i que es treballa perquè el centre de documentació dispose de tecnologia informàtica.

PSPV durà els liquidadors a la Fiscalia si no responen sobre l’arxiu

El portaveu del PSPV-PSOE a la comissió, Josep Moreno, ha presentat més de 40preguntes per escrit i ha advertit que si els liquidadors no responen els denunciaria a laFiscalia per conculcar tres articles del Codi Penal, relacionats amb la conservació igestió dels fons documentals administratius de RTVV, protegits per la mateixa llei decreació. “Si no hi ha una resposta immediata acudirem als tribunals per obtenir totesles explicacions”, ha insistit.

Morera: ‘L’objectiu és reobrir Canal 9 el 9 d’octubre’

En declaracions als mitjans als passadissos de les Corts Valencianes, el síndic de Compromís, Enric Morera, ha dit que després de la compareixença s’ha confirmat que no es podrà liquidar RTVV abans del juny de 2015 i ha afegit que el compromís “és aplanar les demandes i refer RTVV, no acceptar la liquidació”. Morera ha assenyalat que l’oposició “refarà” Canal 9 per inaugurar-lo el 9 d’octubre i que ha demanat que els liquidadors defensen l’interès públic i no deixen sense infraestructura perquè l’objectiu és reobrir el 9 d’octubre.

Blanco (EUPV): ‘Refarem RTVV’

El portaveu adjunt d’EUPV, Ignacio Blanco, al seu torn ha indicat que la comissió ha estat marcada per “l’opacitat” i la “negligència” posant com a exemple que no s’haja mostrat un informe d’auditoria o que no haja respost preguntes sobre el deute o la situació de l’arxiu.

Blanco ha afegit que “els veritables liquidadors són Fabra, Ciscar i Serafín Castellano” i ha indicat que haurien de comparèixer perquè van ser els qui varen convèncer els 55 diputats del PP per votar l’apagada. “No sabem si estarà liquidada abans del canvi del govern, el que sabem és que refarem RTVV”, ha advertit.

Per la seua banda, el president del comitè d’empresa de RTVV, Vicent Mifsud, presenta la comissió ha dit que “s’ha posat de manifest què es va fer malament en el tancament de RTVV”. En aquest sentit ha posat com a exemple els contractes amb la productora Triskel o amb el Vila-Real. “Ens constaten que hi ha irregularitats prèvies que havíem denunciat i si sumem els diners descobrim que es podria haver salvat RTVV”, ha lamentat.

Comparteix

Icona de pantalla completa