Diari La Veu del País Valencià
Més escàndols al PP: l’imputat Felipe del Baño ja és nou diputat a les Corts

RedactaVeu / EP / València.

L’extinent d’alcalde de Sant Antoni de Benaixeve, Felipe del Baño, ha pres possessió aquest dimecres com a nou diputat del grup parlamentari ‘popular’ en les Corts Valencianes, en substitució de Juan Cotino, que va renunciar a l’acta per a tornar a treballar en el camp. Del Baño, imputat per un delicte de prevaricació administrativa, ha dit que sent el suport del seu partit.

El ple ha començat amb el jurament del càrrec de Felipe del Baño, qui va dimitir el passat mes de setembre com a edil per motius personals, dos dies abans de conèixer-se la seua imputació per suposada prevaricació administrativa.

El nou diputat està imputat, junt amb l’alcalde de Sant Antoni de Benaixeve, per un possible delicte de prevaricació administrativa en la causa que investiga el Jutjat d’Instrucció número 6 de Paterna sobre dos encàrrecs municipals d’un cost total aproximat de 100.000 euros.

La investigació té el seu origen en la denúncia del grup municipal Plataforma Sant Antoni de Benaixeve (SAB) davant Fiscalia, sobre una “contractació verbal” d’un treball de jardineria per un import de 50.000 euros, i l’encàrrec d’uns llibres commemoratius de la població “que no han aparegut, però pels quals es van pagar uns 50.000 euros”, segons els denunciants.

Del Baño, que ocupa la part superior esquerra de l’hemicicle, ha assenyalat a la seua arribada, i amb motiu de les preguntes dels periodistes, que sent el suport del PP i que “en cap moment” ningú li ha demanat que renuncie a la seua acta de diputat amb motiu de la seua situació judicial. “El cas és que estic ací”, ha apuntat sobre aquest tema.

Comparteix

Icona de pantalla completa