Diari La Veu del País Valencià
València amb 34,7ºC i Castelló amb 33,4 viuen el dia d’octubre més calorós des que hi ha dades
RedactaVeu / Europa Press / València

Les ciutats de València i Castelló van viure aquest dimarts el dia d’octubre més calorós des que existeixen dades, ja que es va arribar als 34,7 i 33,4 graus centígrads, respectivament, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

El vent de ponent que va bufar ahir va elevar les temperatures fins a registres típicament estiuencs, tant a València com a Castelló, malgrat estar en ple mes d’octubre.

En concret, a València van tenir una màxima de 34,7 graus, el valor més alt d’octubre en la ciutat des que es coneixen dades, és a dir, des de 1869, fa 145 anys, i supera així els 34,6 graus que fins ara havia sigut el registre més elevat, i que es va donar l’any 1981.

Per la seua banda, els 33,4 graus de Castelló de la Plana, a més de ser la temperatura més alta registrada a l’octubre en la ciutat, també ha sigut la més elevada que ha tingut enguany. A continuació, se situen els 33,3 graus registrats el passat mes de setembre, o els 33 del 20 de juliol i del 26 d’agost.

Pel que fa a Alacant, encara que les temperatures van ser elevades per a estar en plena tardor, amb 29 graus, no van ser tan altes com a València o a Castelló perquè, a diferència del que ha ocorregut en aquestes dues ciutats, a Alacant no va bufar el ponent i sí la brisa. No obstant açò, en diversos punts de les comarques del Sud com Novelda o Xàbia es va arribar als 34 graus.

Descens tèrmic

Per a aquest dimecres, Aemet preveu al País Valencià cels poc nuvolosos i temperatures en descens generalitzat i disminuiran de forma notable les diürnes, sobretot a Castelló i al litoral de València, ja que s’esperen 26 i 27 graus de màxima.

Al nord de Castelló bufarà el vent del nord-oest amb ratxes molt fortes que a l’interior poden arribar als 100 quilòmetres per hora en zones altes. En la resta de les comarques del País Valencià hi haurà vent de component oest en general fluix, canviant a component est en la meitat sud del litoral.

Comparteix

Icona de pantalla completa