Diari La Veu del País Valencià
El PP valencià prepara una llei per defensar el secesionisme lingüístic
El govern de Fabra ja ha trobat la manera que cap autoritat lingüística el contradigui: la Llei de símbols d’identitat. Encara en forma d’avantprojecte, serà presentada aquest divendres al ple del Consell, segons ha fet públic el conseller de Governació i Justícia, Luís Santamaría, en un marc molt significatiu: el Fòrum de Diàlegs de Lo Rat Penat, l’entitat blavera que lluita contra la unitat de la llengua.

Santamaría ha avançat que l’objectiu de la llei és defensar el valencià com la “llengua pròpia i l’idioma oficial de la Comunitat Valenciana”. El conseller ha volgut aclarir que el respecte a la llengua com a símbol d’identitat “implica defensar-ne la seva individualitat respecte a les altres llengües de l’estat i el seu valor com a patrimoni propi del poble valencià”.

Per defensar aquesta “individualitat”, la Llei especifica que totes les institucions de la Generalitat, empreses públiques, associacions i entitats “hauran d’adequar les seves actuacions respecte a la individualitat de la llengua valenciana”, una referència a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i a la seva defensa de la unitat de la llengua. L’autoritat de l’AVL en matèria lingüística quedarà supeditada doncs als criteris de la nova llei.

Luís Santamaría ha dit que el que espera del poble valencià és que “sigui un patriota” i que defensi “la diversitat, la pluralitat i el treball perquè en aquesta terra, a Espanya i a Europa coexisteixin persones, llengües i creences diverses”, ha dit Santamaría. Pel conseller de Governació, el que cal és “deixar enrere el sucursalisme i aprendre a viure en una Espanya plural”, per la qual cosa s’ha compromès a mantenir la seva ferma defensa “del que ens identifica com a poble per caminar un camí que impedeixi que aquest País Valencià del que parla l’esquerra d’aquesta terra pugui arribar a ser una realitat”.

“Com a valencià, no puc entendre cap projecte polític que tingui la seva raó de ser en elements com la llengua, una raça o un determinat RH. Aquests plantejaments no estan tan allunyats de nosaltres ni en l’espai ni en el temps”, ha considerat Santamaría que ha afegit: “encara m’agraden menys els projectes que, des de la nostra terra, aspiren a integrar-se en aquesta suposada comunitat lingüística i en aquests països imaginaris que mai han existit”.

Notícia publicada en Racó Català

Comparteix

Icona de pantalla completa