Diari La Veu del País Valencià
El Constitucional suspèn l’impost valencià sobre dipòsits bancaris
ACN / València

En aquest sentit, considera al seu recurs que l’establiment de tributs correspon a l’Estat i que el límit dels tributs autonòmics es troben en la Constitució i en lleis estatals. 



Amb l’admissió del recurs i la suspensió de la norma, el TC acorda donar trasllat de la demanda al Congrés dels Diputats i al Senat, així com a la Generalitat i a les Corts Valencianes, que disposen d’un termini de 15 dies per personar-se en el procediment i formular al·legacions.



La Generalitat Valenciana preveia recaptar 240 MEUR durant l’any 2014 gràcies a aquest nou impost. En aquest sentit, el conseller valencià d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, va anunciar el passat juliol que la Generalitat demanarà compensació a l’Estat perquè l’impost de dipòsits bancaris aprovat al Consell de ministres retallava la capacitat compensatòria del Consell. 



El conseller va apel·lar al principi de lleialtat institucional de la Llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes (LOFCA) que estableix compensacions si una administració pública legisla en contra de la normativa d’una altra.

Comparteix

Icona de pantalla completa