Diari La Veu del País Valencià
Centenars d’estudiants es manifesten a València contra el ‘Pla 3+2’

Raimon Ribera / València.

El marc sota el qual les organitzacions estudiantils han cridat a la mobilització, ha estat la lluita contra la implantació del ‘Pla 3+2’ que deixaria el grau (l’equivalent a l’antiga llicenciatura) amb només 3 cursos i els màsters passarien a durar-ne 2, amb l’increment de taxes que això implica. A més, aquest pla, segons afirmen des dels sindicats, “obriria, encara més, el pas a multinacionals i grans empreses per continuar el seu camí d’espoliació a l’estudiantat, i reduiria la ja limitada independència educativa de les universitats”.

Al seu temps, a la ciutat de València, centenars d’estudiants han participat de la manifestació que ha eixit a les 12h passades de la Facultat de Geografia i Història fins a la plaça de la Mare de Déu, on s’ha llegit un manifest en defensa de l’educació pública i de qualitat, i s’ha exigit que es done un pas enrere en les maniobres de privatització i desmantellament del sistema educatiu. La manifestació ha transcorregut amb normalitat i sense incidents remarcables.

A la vesprada també hi ha convocada, a les 18.30h, una altra manifestació a la ciutat de València, a la plaça Sant Agustí, a la qual està convocada tota la comunitat educativa i que compta tant amb el suport dels sindicats de professionals de l’ensenyament, com dels estudiants.

Precedents

El ‘Pla 3+2’ és el desplegament de l’Estratègia Universitat 2015, començada anys enrere amb la implantació del Pla Bolonya, en què les llicenciatures passaven a anomenar-se graus i se’ls reduïa un any de docència. A més, el primer curs es convertia en un curs introductori i d’homogeneïtzació dels coneixements dels estudiants. D’altra banda, obria la porta a la participació econòmica de les empreses en la universitat en forma de col·laboració.

Això va tindre una gran resposta del moviment estudiantil i la comunitat universitària, que va veure en aquest moviment un procés de privatització i mercantilització de la universitat, que tenia com a conseqüència una reducció considerable en la formació dels estudiants.

Comparteix

Icona de pantalla completa