Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV atribueix el descens de l’atur a la caiguda de la població activa
RedactaVeu / València

CCOO PV considera encara insuficient la reducció de la desocupació al País Valencià, que ha baixat en 26.700 persones, ja que seguim ostentant una taxa d’atur (25,54%) dos punts per sobre de la del conjunt de l’Estat (23,67%). Malgrat la millora de les xifres d’atur, més de 600.000 valencians volen treballar i no troben una ocupació actualment, segons publica hui l’Enquesta de Població Activa del tercer trimestre de 2014.

La secretària d’Ocupació de CCOO PV, Ana María García, atribueix la baixada de l’atur a la reducció de la població activa, que disminueix en 42.100 persones, per l’efecte descoratjament, que els fa passar a inactius, o perquè marxen fora a la recerca d’una ocupació. “I açò malgrat ser un trimestre de fort caràcter estacional a causa de l’època estival”.

La radiografia de l’ocupació al País Valencià ens mostra una major precarietat que en l’àmbit estatal. L’ocupació a temps parcial suposa quasi el 18% del total d’ocupats, tres punts més que en l’Estat. I l’ocupació temporal segueix sent molt elevada.

En el tercer trimestre de 2014, la taxa de temporalitat arriba al 27%, més de dos punts per sobre del conjunt de l’Estat. García assenyala a més un aspecte important: “La desocupació es cronifica, ja que puja el percentatge de persones que porten més d’un any o dos en atur, la qual cosa suposa que comencen a perdre la cobertura i a quedar-se sense recursos”. Al voltant de 284.000 persones porten més de dos anys en atur al País Valencià.

El fet que les nostres dades siguen pitjors que la mitjana estatal, posa de manifest la inacció del Govern Valencià per revertir la situació. En aquest sentit, les propostes anunciades pel president Alberto Fabra en el Debat de Política General en les Corts, no solament no obrin un espai de diàleg social, sinó que constitueixen una suma de mesures que ja estaven en marxa, que, òbviament, es pot comprovar que no estan servint.

“Les mesures han de ser importants, enfocades a la recuperació econòmica, amb l’aposta sobre sectors que puguen generar ocupació, i a la creació d’ocupació de qualitat i amb drets”, afirma la responsable d’Ocupació de CCOO PV.

Comparteix

Icona de pantalla completa