Diari La Veu del País Valencià
No al transvasament aigües amunt de la Marquesa

RedactaVeu / València

Xúquer Viu ha elaborat una moció en contra de qualsevol transvasament aigües amunt de l’assut de la Marquesa. La proposta ha sigut remesa als diversos partits polítics amb representació a la comarca de la Ribera. Xúquer Viu ha anunciat que confia que aquesta moció “siga aprovada per unanimitat en la major part dels ajuntaments de la Ribera”.

La moció de Xúquer Viu incideix en tres punts:

Primer. Manifestar el total rebuig a qualsevol projecte de transvasament d’aigües del Xúquer a Alacant amb toma aigües amunt de la toma existent a l’Assut de la Marquesa, ja siga Antella, Cortes de Pallars o des d’Alarcón, ja que posaria en perill la supervivència del Xúquer, de l’Albufera i dels diferents usos en la conca cedent.

Segon. Manifestar que l’únic transvasament possible és el que es realitze al final del riu, des de l’Assut de la Marquesa, una vegada els cabals a transvasar han complit les seues funcions ambientals i s’ha garantit un cabal ecològic suficient fins a la desembocadura.

Tercer. Manifestar que els estalvis de la modernització del regadiu de la Ribera han de quedar-se íntegrament en el Xúquer per a compensar els cabals que deixaran d’anar al riu, a l’aqüífer de la Plana Sud de València i a l’Albufera, i per incrementar les garanties de subministrament als distints usuaris de la Ribera.

Comparteix

Icona de pantalla completa