Diari La Veu del País Valencià
La Junta electoral valida les 90.000 firmes de la ILP per a una RTV públiques en valencià

València / ACN

La Junta Electoral valenciana ha validat aquest divendres les 88.686 firmes presentades per la comissió promotora de la ILP per a una ràdio i televisió públiques en valencià, xifra molt superior al mínim de 50.000 que marca la llei, han informat els promotors.

La presidenta de la Junta Electoral, Pilar de la Oliva, i el secretari i lletrat Major de les Corts, Francisco Visiedo, han fet el recompte de les signatures amb presència dels representants de la Comissió Promotora, com marca la llei. Després d’aquest pas, la proposició de llei es publicarà la setmana que ve al Butlletí Oficial de les Corts. El govern valencià serà consultat perquè manifeste si està d’acord amb la seua tramitació parlamentària.

La comissió promotora ha remarcat que la ILP “ha sigut capaç d’ajuntar ciutadans de totes les edats i professions, de pobles i ciutats de nord a sud, votants de totes les sensibilitats polítiques i, a més, té suport contundent del sector audiovisual valencià. La transversalitat de les 90.000 firmes reunides en quatre mesos és la millor carta de presentació en l’inici de la tramitació parlamentària”.

Coincidint amb l’inici del procés a les Corts Valenciana, la comissió ha iniciat aquesta setmana una ronda de contacte amb tots els grups parlamentaris, inclòs el grup popular, per tal de trobar punts en comú perquè les 90.000 signatures es traduïsquen en un debat parlamentari i la posterior aprovació de la llei.

La ILP insta el Consell a presentar a les Corts, en el termini màxim de sis mesos, un projecte que concrete la recuperació d’un servei públic de ràdio i televisió en valencià, tal i com estableix la Carta Europea de Llengües Regionals i Minoritàries ratificada per l’Estat espanyol.

Comparteix

Icona de pantalla completa