Diari La Veu del País Valencià
Català reconeix que hi ha hagut despeses de caixa fixa ‘poc decoroses’

RedactaVeu / València

La consellera portaveu del Govern valencià, María José Català, ha reconegut, sobre les dades de ‘caixa fixa’ de la Generalitat en legislatures anteriors que s’estan coneixent a través dels mitjans de comunicació, que “probablement va haver-hi despeses poc decoroses”

Així ho ha remarcat la portaveu de l’Executiu autonòmic en la roda de premsa posterior al ple de Consell en ser preguntada insistentment per les informacions que asseguren que durant el mandat de Camps es va utilitzar la caixa fixa per a despeses personals com enviament de menjar a domicili o transport, entre d’altres.

En concret, durant la roda de premsa, un periodista ha preguntat a la portaveu: “Vosté faria pagar als valencians 70 euros de taxi per un recorregut de 5 quilòmetres i més de 200 euros per un sopar a domicili de bogavant?”. Català ha reconegut que ella personalment no hauria fet dites despeses i ha afegit que l’equip de govern actual “no entrarà a valorar coses que van fer altres persones” i ha defensat que “aquestes coses ja no passen” ja que el Govern d’Alberto Fabra és “auster i transparent”.

La consellera ha reconegut que els preocupa la imatge que s’està traslladant per les despeses publicades de caixa fixa i per això han adoptat “mesures molt restrictives” sobre aquest tema. “Ens preocupa perquè afecta la imatge de la Comunitat Valenciana. Clar que ens preocupa, però no entrarem a valorar les despeses poc decoroses d’altres èpoques o persones que estem coneixent”.

“L’oposició està intentant fer d’aquest assumpte -ha dit Català en referència a la caixa fixa- una llegenda negra sobre l’administració valenciana que no existeix”.

Català ha incidit que les despeses estan “fiscalitzades” el que no vol dir -ha precisat- que el Consell estiga “intentant descarregar la responsabilitat en els funcionaris”. La consellera ha remarcat que en èpoques anteriors “possiblement els funcionaris no tenien la instrucció corresponent a les despeses que existeixen ara” i tampoc “hi havia una limitació, com ara”. En aquest sentit, ha demanat que es reconega la política d’austeritat que està duent a terme el Govern de Fabra. Com ha exemple ha indicat que actualment els consellers tenen un màxim de 20 euros per a dietes.

Així mateix, ha reiterat que el Govern autonòmic no té “cap inconvenient” a donar la informació sobre la caixa fixa a l’oposició i el registre telemàtic que existeix, encara que ha reiterat que “el que no pot fer és donar de colp tota la documentació de totes la conselleries de la Generalitat des de 2006 fins a hui”.

Comparteix

Icona de pantalla completa