Diari La Veu del País Valencià
Primàries EUPV / Sanz contra Blanco, 15 dies d’un ‘’fraternal’ enfrontament
Europa Press / RedactaVeu / València

Així ho han indicat en la presentació de les seues candidatures en sengles rodes de premsa, en les quals han valorat la importància de les primàries per a reforçar EUPV, obrir-lo a la societat i formar un grup parlamentari potent, amb l’objectiu comú de “derrotar el PP”.

Segons Sanz, durant els pròxims 15 dies competiran “lleial i democràticament” i el que guanye tindrà al seu costat l’altre candidat, idea que ha constatat Blanco, en assegurar que és “una campanya fraternal entre companys” que, previsiblement, ocuparan els dos primers llocs de la candidatura d’EUPV, en l’ordre que decidisquen els 3.325 afiliats i els simpatitzants inscrits, 1.600 fins ara.

Marga Sanz ha destacat “l’aval important del treball ben fet” en una etapa en la qual el partit ha millorat del 3 a l’11% el seu resultat en les europees, així com de “la pluralitat més àmplia d’EUPV”, amb membres del Partit Comunista del País Valencià, Esquerra Republicana, Esquerra Oberta i independents. En la llista per València l’acompanyen María Ángeles Llorente i l’edil de Paterna Javi Parra, amb suports com el de l’edil a València Amadeu Sanchis i l’alcalde de Bunyol, Ximo Masmano, mentre que David Rodríguez -vinculat al sindicalisme i treball de solidaritat- encapçala la d’Alacant i a Castelló donen suport a Jesús Monleón.

A més, ha apuntat que “enfonsa les seues arrels en les comarques”, aposta per la presència de la dona, la joventut i els moviments socials i és una candidatura “per a la unitat i per a la cohesió d’EUPV, que treballa des de la lleialtat al projecte”.

Ignacio Blanco

Per la seua banda, Blanco apel·la a “l’obertura a la societat, la connexió amb la gent d’esquerres que vol un canvi de veres, un canvi d’esquerres en la Generalitat”, amb “il·lusió, ganes i força per a encapçalar un projecte que puga fer valdre els drets dels treballadors, la defensa dels serveis públics i de la cultura i la llengua del País Valencià davant la destrossa cultural, ambiental, econòmica i social que ha fet el PP durant 20 anys”.

“Em presente perquè companys, des de fa molt temps, han pensat que pot ser el millor per a EUPV per a tenir un bon resultat electoral que, a més, servisca per a fer fora el PP de la Generalitat”, ha asseverat el candidat, que concorre per València al costat de Rosana Montalbán, activista de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques i del moviment feminista; José Soler, economista i especialista en polítiques públiques d’habitatge; Esther Sanz, treballadora social, activista en la seua etapa estudiantil i molt vinculada al moviment feminista; Iván Martínez, historiador i edil a Alzira i Isabel Barrajón, sindicalista de CCOO que treballa en l’àmbit d’integració de les persones immigrants. L’edat mitjana és de 37 anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa