Diari La Veu del País Valencià
La transformació de la universitat valenciana: reptes per al PDI

RedactaVeu / València.

Divendres i dissabte passats, l’STEPV de la Universitat de València va celebrar les jornades ‘La transformació de la universitat valenciana: reptes per al PDI’, als locals de l’Octubre CCC de València, que han abordat tres dels aspectes més candents de la situació actual i futura del professorat universitari.

El professor Ferran Suay, col·laborador habitual de La Veu, i coordinador d’universitats de l’STEPV-Intersindical Valenciana va introduir l’acte amb què la dra. Vanessa Campos (Direcció d’Empreses) feia una exposició brillant del nou decret d’acreditacions, i de l’impacte que tindrà sobre la carrera professional i les perspectives de futur de les persones que ja es dediquen a la docència i la investigació, i també de les que hi podran accedir durant els propers anys.

El vr. Hèctor Monterde (Metodologia de les Ciències del Comportament) va disseccionar la proposta de sistema d’avaluació del professorat, per a mostrar-ne les inconsistències inherents i destacar els dubtes que genera, sense deixar, en cap moment, de valorar la importància d’un sistema que permeta avaluar la qualitat de la docència que s’imparteix en les universitats. Finalment, la dra. Mireia Llobera (Dret laboral) va oferir una perspectiva creativa i suggeridora d’un abordatge de la desigualtat existent entre les diferents categories de treballadors que fan docència universitària, a través de la negociació col·lectiva.

Les jornades formen part de l’esforç de l’STEPV per incorporar les sensibiitats i les aportacions de la gent que treballa a les universitats públiques valencianes, amb independència de si són o no afiliades al sindicat, i serviran per a perfilar el programa de l’organització sindical valenciana de cara a les eleccions sindicals de desembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa