Diari La Veu del País Valencià
La filla de Zaplana i el fill de Jordi Pujol menjaren en el mateix plat
Madrid / Europa Press

El magistrat, que va ordenar dijous passat registres en diferents habitatges i oficines de Madrid, Barcelona, València i Melilla relacionades amb el menor dels Pujol, investiga la filla de Zaplana per la seua relació amb algunes de les empreses del seu marit, l’antic soci d’Oleguer i fundador de la gestora Drago Capital, Luis Iglesias.

Pedraz ha rebut denúncia de la Fiscalia Anticorrupció contra un total de 26 persones físiques i 40 societats. Intenta aclarir l’origen dels fons amb els quals es van adquirir 1.152 oficines del Banc Santander per part de la societat Samos Serveis i Gestions, la compra d’edificis de Bankia per part de les societats Step Negocis i Ursus Alfa, la d’un hotel a Canàries i operacions realitzades entre la societat inversora Longshore i Pressa Division Immobiliària.

La Fiscalia Anticorrupció relaciona Drago amb diferents societats situades en paradisos fiscals i vinculades al fill menor de Jordi Pujol. Segons informa l’empresa en la seua pàgina web, Drago Capital és una companyia d’inversió i gestió immobiliària que opera en la Península Ibèrica i que va ser fundada l’any 2000.

Des dels seus inicis, ha tancat operacions per import de més de 3.000 milions d’euros de la mà de grans inversors institucionals estrangers i estatals. Entre els actius adquirits es troben edificis d’oficines, propietats residencials, locals comercials, apartaments turístics i hotels.

També es troben entre les transaccions investigades les realitzades entre Nova Melilla Associats i Tres Forcas Capital, així com la compra d’immobles a Palma i l’adquisició de l’edifici del Consell General de l’Advocacia per Step Negocis en 2012.

Podemos dirigirà l’acció popular

El jutge Pedraz ha decidit, a més, oferir a la formació política Podemos, que va presentar al costat de Guayem la primera querella contra el fill xicotet de Pujol, la representació lletrada dels diferents querellants personats en la causa, han informat les mateixes fonts.

El magistrat ha imposat a aquestes dues formacions, Iniciativa per Catalunya Els Verds (ICV), que es va sumar posteriorment a la denúncia, i Unió, Progrés i Democràcia (UPiD) una fiança solidària de 6.000 euros i l’obligació de quedar representats per un únic advocat.

Les formacions han recorregut davant la Sala penal aquesta decisió, per la qual cosa el magistrat ha escollit el primer partit querellant, Podem, com a representant a l’espera de la resolució del recurs.

Comparteix

Icona de pantalla completa