Diari La Veu del País Valencià
Les Corts tramiten la ILP per una ràdio i televisió públiques en valencià
ACN / València

La notícia s’ha fet pública a través d’una nota de premsa enviada per la comissió promotora després de la reunió mantinguda amb el president de les Corts Valencianes, Alejandro Font de Mora.



Els promotors han indicat que durant la reunió s’ha demanat a Font de Mora que mostre una sensibilitat especial durant la tramitació parlamentària de la ILP, que mantinga una posició institucional d’independència respecte a altres instàncies i que treballe per habilitar un espai a les Corts Valencianes on la comissió promotora puga comparèixer i explicar-se davant tots els grups parlamentaris. 



Segons que han comunicat els impulsor de la ILP, Font de Mora “s’ha mostrat molt receptiu” a aquesta petició i ha començat també a treballar sobre les possibles vies que contempla el reglament de la cambra de cara a materialitzar aquesta compareixença.

El president de les Corts també s’ha compromès a fer de mitjancer perquè el síndic del grup parlamentari del PP, Jorge Bellver, reba la comissió promotora de la ILP, tal i com ja han fet els representants dels altres grups. 



La legislació valenciana sobre les ILP no regula que els promotors d’una iniciativa puguen comparèixer a les Corts, però tampoc no ho prohibeix. En aquest sentit, i sempre segons la comissió promotora, Font de Mora s’hauria mostrat obertament partidari de solucionar aquest buit legal sempre i quan tots els grups de les Corts acorden per consens que els promotors compareguen en alguna de les comissions que ja funcionen a la cambra.

Comparteix

Icona de pantalla completa