Diari La Veu del País Valencià
Caixa Ontinyent arriba als 130 anys d’història fidel als seus principis
RedactaVeu / Ontinyent

L’Alcalde feia aquestes declaracions en el dia en què l’entitat financera ha celebrat l’acte central del seu aniversari, en què destacava que “Caixa Ontinyent és tot un exemple per a nosaltres, i en particular per a mi com a alcalde. Però, a més, s’ha convertit en un dels principals aliats del Govern d’Ontinyent, ja siga alhora de donar suport i tirar endavant el projecte universitari o posar en marxa iniciatives com ara el Pla Reactiva Ontinyent, per tal d’evitar que cap bona idea es quede sense finançament. Al seu espill, el de la normalitat, la moderació i el trellat, ens hem mirat cada dia els qui hui dirigim el Govern d’Ontinyent”, assenyalava.

L’alcalde destacava també que “no hem d’oblidar mai que allò que va portar els socis de la Previsora a mamprendre aquesta aventura va ser la necessitat de ‘donar protecció al treballador en l’infortuni’. Una declaració d’intencions que ha conduït la gestió de la Caixa d’Ontinyent en els últims 130 anys. Estic convençut que els antics socis de la Previsora estarien tremendament orgullosos de tots vosaltres”, manifestava adreçant-se als treballadors de l’entitat.

La pervivència de l’entitat “que alguns podrien qualificar de miracle amb tot el que ha passat” ha estat més bé, explicava l’alcalde, “un acte de coherència, perquè Caixa Ontinyent és el producte d’una societat concreta, la formada pels veïns i veïnes d’Ontinyent, amb una determinada manera de fer les coses, basada en la prudència i l’arrelament al territori. Perquè, mireu, ser auster quan n’hi ha poc no té cap mèrit. El que té realment mèrit és saber contindre’s i seguir treballant a la plaça Santo Domingo, mentre altres celebraven els consells d’administració a milers de quilòmetres o es deixaven dur per macroprojectes que han resultat ser ruïnosos”, apuntava.

L’alcalde destacava també la importància de l’Obra Social de Caixa Ontinyent, “perquè on moltes vegades no hem arribat les administracions, ha aparegut la taula salvadora de Caixa Ontinyent; quan no és la mateixa Caixa la que ha estat darrere espentant l’activitat o els projectes que han permès atendre discapacitats, malalts d’alzhèimer, malats mentals o gent gran o menuda. No sabem quant haguérem perdut, si Caixa Ontinyent haguera deixat d’existir! Per això, només em queda proclamar: llarga vida a Caixa Ontinyent”, concloïa Jorge Rodríguez.

Comparteix

Icona de pantalla completa