Diari La Veu del País Valencià
El futur empresarial dels pobles de l’Horta Sud
RedactaVeu /Picassent

La Plataforma pel Comerç Valencià va participar aquesta setmana –dia 27- a l’acte organitzat pel Fòrum Empresarial de l’Horta Sud a la població de Picassent, amb la presència del president de la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro, com a ponent convidat.

Navarro exposà el problema del Govern valencià amb el finançament i la reivindicació dels empresaris del País Valencià per superar l’actual dèficit que patim, “davant la impossibilitat d’aconseguir-lo per la via directa i única del parlament valencià”.

Davant de la “greu desaparició de les caixes d’estalvi valencianes”, amb les “honroses excepcions” de Caixa Ontinyent i Caixa popular”, va dir que a ell particularment no el preocupa “on siga la seu social” d’una Caixa o entitat financera a la qual demanar finançament per a les empreses valencianes.

Navarro va lamentar la problemàtica de dur endavant les tasques realitzades fins ara de les obres socials de Bancaixa i la CAM. També va indicar que el seu posicionament en un món “globalitzat” és que “el finançament de les empreses cal buscar-lo a Brussel•les, a Madrid o allà on calga”.

Problemes d’Interconnexió dels polígons

Pel que fa al tema logístic, es va abordar la situació actual dels diferents polígons industrials a la comarca de l’Horta i els seus “problemes d’interconnexió i disseny”. A nivell portuari i d’intercomunicacions va defensar explícitament el corredor mediterrani “com a l’única opció vàlida, rebutjant qualsevol alternativa com la del corredor central”.

Discriminació turística en els ZGAT

Respecte de les ZGAT, Zones de Gran Afluència Turística, com les aprovades al gener del 2013 a València, va dir: “No és possible que es produïsquen situacions com les actuals, amb regulacions diferents dins del territori autonòmic valencià. Cal una regulació igual per a tots i no crear discriminacions per poblacions amb diferents legislacions”.

Per últim, el president de la Confederació Empresarial Valenciana va defensar la necessitat de “fer més competitives en innovació” les petites i mitjanes empreses, plantejant la necessitat de “créixer i associar-se per guanyar recursos i exigir inversions”.

Per al Fòrum Empresarial de l’Horta Sud han passat per dissertar al voltant de temes econòmics, comercials i estrategues, personalitats de reconegut prestigi com ara Josep Vicent Boira, Faustí Olmos, Evarist Ferrer i Enrique García.

‘Oligopoli energètic i boicot’ a les renovables

Aquestes jornades compten amb el patrocini de Fundació Horta Sud (Centre de Recursos Associatius), l’Associació Empresarial de Silla, l’Associació Empresarial de Catarroja, el Club de Gerents de Torrent i el Fòrum Empresarial Horta Sud, la jornada d’anit fou, una vegada més, un exemple d’organització i una proposta de debat seriosa i amb propostes.

La Plataforma pel Comerç Valencià denuncia “la situació d’oligopoli del sistema energètic actual i el boicot a les energies renovables i verdes que es pateix” i defensa el model de “comerç local i de proximitat” en tant que representa una part “molt important” de la nostra economia i una creació de llocs de treball “molt significativa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa